Poveži se putem

Žepče

Načelnik Mato Zovko upriličio prijem najboljih sportaša osnovnih i srednjih škola

Objavljeno

-

Općinski načelnik Mato Zovko danas je upriličio prijem učenica i učenika osnovnih i srednjih škola za postignute rezultate u sportu na općinskim i kantonalnim natjecanjima.

Pomoćnik načelnika Službe za opću upravu i društvene djelatnosti Ilija Barešić zahvalio se Udruzi pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture koji su bili organizatori i koji su proveli natjecanja, te je naglasio da je ove godine povećan broj ekipa koje su osvojile nagrade na sedam u odnosu na prošlu godinu kada su tri ekipe iz Žepča osvojile nagrade na pomenutim natjecanjima.

Goran Jurić je u ime Udruge pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture pozdravio sve prisutne i zahvalio načelniku Mati Zovki na saradnji i prijemu.

Ovom prilikom načelnik Mato Zovko je pozvao učenike da se i nakon završetka škole nastave baviti sportom te potiču i druge kako bi tako sudjelovali i u promoviranju općine.

Tako je  23. aprila u Zenici održano Kantonlano takmičenje u košarci kada su djevojke OŠ Žepče osvojile drugo mjesto, također djevojke KŠC Don Bosco su na istom takmičenju u svojoj kategoriji osvojile treće mjesto.

Advertisement

Na Kantonalnom takmičenju u rukometu koje je održano je 24. aprila u Zenici, dječaci OŠ fra Grga Martić osvojili su treće mjesto, dok su djevojke i dječaci iz KŠC Don Bosco osvojile drugo, odnosno treće mjesto.

(Radio Žepče / Zepce.Ba)

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal