Poveži se putem

Žepče

Foto: Od danas u potragu za nestalim Zeničaninom uključeni i KKK “550” Žepče i PD “Vis” Žepče

Objavljeno

-

Zeničanin (37) Tarik Mezetović nestao je u noći sa 30. na 31. januara ove godine, a pretpostavlja se da je pao u nabujalu rijeku Bosnu. Pripadnici Jedinice za podršku MUP-a ZDK, Kantonalne uprave civilne zaštite i rafting klubova iz Zenice i Zavidovića danima su pretraživali teren, ali bez rezultata.

Od danas, u potragu se uključuju i Ivan Šupuković, Kajak kanu klub „550“ Žepče i Mirko Matijević, Planinarsko društvo „Vis“ Žepče.

Danas, u petak 13.02.2015. godine, uz pomoć jednog ili dva čamca, pretražićemo dio od Topčić Polja do Žepča. Ukoliko potraga bude neuspješna, drugog dana, odnosno u subotu pretražujemo i dio od Žepča do Globarice. Tokom ove akcije učinit ćemo sve što je našoj moći“, rekao je u razgovoru za Radio Žepče Ivan Šupuković koji ima iskustva u spašavanju na vodi, a do sada je pronašao tri nestale osobe.

Pozivamo sve ljude koji žive ili imaju imanja pored rijeke Bosne, da pješice pretraže obalu. Ovakva nesretna situacija se može svakome desiti, stoga moramo biti humani i pomoći obitelji da se Tarik Mezetović pronađe“, dodao je Mirko Matijević, koji je podsjetio da je u planu i osnivanje žepačkog kluba spasioca.

Ako smatrate da se možete pridružiti potrazi nestalog Tarika, javite se na brojeve:

Advertisement

Ivan Šupuković 063/266-958
Mirko Matijević 063/358-338

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal