Poveži se putem

Žepče

Foto: OŠ “Begov Han” proslavila Dan škole

Objavljeno

-

Prigodnim svečanim programom, u novoj dvorani za tjelesni odgoj OŠ „Begov Han“ danas je obilježen Dan škole. Ovom bitnom događaju za sve učenike i nastavnike odazvali su se brojni gosti, te predstavnici više nivoa vlasti.

Na samom početku svečanosti, direktor OŠ „Begov Han“ Nevres Memčić, zahvalio se na dolasku ministrima u Vladi ZDK, Mensuru Sinanoviću i Nurđehanu Šahinoviću, predsjedavajućem OV Žepče Muhamedu Jusufoviću, pomoćniku općinskog načelnika Iliji Barešiću, vijećnicima OV Žepče,  direktorima škola i javnih ustanova sa područja općine Žepče, glavnom imamu MIZ Žepče Džaferu ef. Gračiću, kao i svim ostalim gostima i roditeljima.

Memčić se posebno zahvalio svima koji su sudjelovali u izgradnji i uređenju školske dvorane, istaknuvši da je od jula prošle godine do danas u dvoranu uloženo skoro 220.000,00 KM. Ostalo je još da se finaliziraju radovi na grijanju i svlačionicama, te da očekuje da će i to uskoro biti urađeno. Također, direktor Memčić je iskoristio priliku da podsjeti javnost da je u toku ove školske godine, u saradnji sa općinskim vlastima i tri mjesne zajednice koje gravitiraju područnoj školi Rakovica, uređen poligon, urađena drenaža kao i nasip oko pomenute škole, što je doprinijelo ukupnom izgledu i funkcionalnosti same škole. Ono što direktor Memčić smatra najvećom pomoći ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK jeste to što je škola dobila asistenta u nastavi za rad sa djecom s posebnim potrebama. Ovo je bila prilika i da se kaže da učenici OŠ „Begov Han“ sudjeluju u skoro svim sportskim i drugim takmičenjima na području općine Žepče i kantona, gdje bilježe zapažene rezultate.

U svom obraćanju, ministar Sinanović je podsjetio na napore koje Vlada ZDK ulaže u obnovu 4 dvorane na području kantona uključujući i onu u Begovom Hanu, a također najavio i da se očekuje da će ova Vlada obezbijediti i dio sredstava za opremanje dvorane, kao i uređenje vanjskog dijela fasade i to bi trebalo biti, kako je kazao, gotovo do avgusta mjeseca tekuće godine.

Uz čestitke u povodu Dana škole u svoje i u ime općinskog načelnika Mate Zovke, predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović istakao je da Općina Žepče podržava sve projekte koje provodi Mjesna zajednica Begov Han, kao i OŠ „Begov Han“, a posebno zadovoljstvo je istakao što ova škola ima jako dobru saradnju sa lokalnom zajednicom.

Svečanost je bila prilika i da se nagrade istaknuti učenici i to :
Edita Zgrčo – učenica generacije, Naida Prasko (VIII r) osvojeno 1. mjesto na Općinskom takmičenju iz fizike, a 2. mjesto iz matematike, te se plasirala na Kantonalno; Grašarević Alena (VII r) na Općinskom takmičenju iz matematike 3. mjesto. Također su nagrađeni i učenici koji su sudjelovali na takmičenjima iz vjeronauke i to: Edita Zgrčo, IX r. 1. mjesto i plasirala se na Kantonalno takmičenje, Anida Hodžić IX r. 2. mjesto; Memčić Belmina VIII r. 1. mjesto i također se plasirala na Kantonalno takmičenje, te  Sinanović Ismail, VIII r. osvojeno 2. mjesto

Advertisement

Učenici i nastavnici OŠ „Begov Han“ gostima su priredili bogat kulturno-zabavni program, ispunjen pjesmom, plesom, muzikom, recitacijama, glumom i svim ostalim vještinama i talentima učenika ove škole.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal