Poveži se putem

Žepče

Štićenici Dnevnog centra Žepče posjetili načelnika Općine Žepče

Objavljeno

-

Jučer, u ponedjeljak 16.04.2018. godine, općinski načelnik Mato Zovko u posjet je primio odgajateljice i štićenike JU “Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama općine Žepče”. Sastanku su prisustvovale odgajateljice Eldina Huselja i Samra Čamdžić, te desetero djece korisnika dnevnog centra, srednjeg uzrasta.

Općinski načelnik je razgovarao sa odgajateljicama i djecom o njihovom radu, djelovanju i problemima sa kojima se susreću. Odgajateljice su predstavile predstojeće aktivnosti koje planiraju provesti u Centru.
U periodu od 7. do 10. maja planiraju prikazivati edukativne filmove sa djecom sa cerebralnom paralizom. 9. i 10. maja planiraju održati radionice za roditelje, a 11. maja radionice za djecu predškolskog i školskog uzrasta.

Općinski načelnik je obećao potporu svim aktivnostima kao i osiguranje saradnje općinske administracije sa Centrom za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama.

Ovom prilikom odgajateljicama je uručen Ugovor o načinu funkcioniranja Javne ustanove “Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona” sa općinom Žepče, koji je zaključen 10. 04. 2018. godine u Zenici. Ovim Ugovorom je regulirano sufinansiranje Centra iz Proračuna Općine Žepče u iznosu od 2.891,67 KM mjesečno, što na godišnjem nivou iznosi 34.700,00 KM.

Susret sa djecom i odgajateljicama je prošao u prijatnom i veselom ozračju, a na kraju posjeta štićenici Centra su se zahvalili su se na ljubaznom prijemu. Pomoćnik općinskog načelnika pri Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Ilija Barešić također je prisustvovao sastanku.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal