Poveži se putem

Žepče

Foto i video: Radnici Krivaja-Mobela blokirali magistralni put M17 u Žepču

Objavljeno

-

Kao što su i najavili, danas u 11,30 sati, očajni radnici preduzeća Krivaja Mobel Zavidovići blokirali su saobraćaj na magistralnom putu M17 na žepačkoj petlji. Blizu 500 radnika krenulo je pješke jutros iz Zavidovića ka Žepču kako bi skrenuli pažnju na svoje probleme.

Radnici traže raskid ugovora sa vlasnikom koji je, kako nam je rekao predsjednik Sindikata radnika ovog preduzeća Muhamed Mahovac, otpustio 170 radnika, a prema jučerašnjim rješenjima otkaze je trebalo dobiti još 750 radnika.

Radnike osigurava policija Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Advertisement

-“Tražimo svoja prava, tražimo svoju platu i posao. Ništa više ne tražimo. Ako ne mogu ispoštovati naša prava, tražimo raskid ugovora. Sa magistralnog puta se nećemo pomjeriti, sve dok se ne ispoštuju naši uslovi.”  ovom prilikom izjavio je jedan od nezadovoljnih uposlenka preduzeća Krivaja Mobel, Saludin Mačak.

Ovo nije prvi put da radnici Krivaje traže svoja prava. I 3. novembra su obustavili proizvodnju, a dan kasnije krenuli su pješke u Zenicu kako bi razgovarali sa predstavnicima Vlade ZDK.

Kako doznajemo, u 14,00 sati u zgradi Vlade FBiH, zakazan je sastanak predstavnika Vlade FBiH, Granskog sindikata, sindikata Krivaje i predstavnika Vlade ZDK-a. Na sastanku će biti razgovarano o navedenim problemima, te će se pokušati iznaći rješenje za iste.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal