Poveži se putem

Žepče

Foto: Sinoć u Žepču održano superfinale 7. Radio festivala Radio Žepča

Objavljeno

-

Sinoć je u Domu kulture u Žepču održano superfinale 7. Radio festivala Radio Žepča na kojem je nastupilo 17 takmičara iz Teslića, Tešnja, Maglaja, Usore, Zavidovića i Žepča. Festival je još jednom okupio brojne talentovane učenike osnovnih škola, koji su se iskazali kao vrsni pjevači, a bilo je i onih koji su svojim scenskim nastupom naprosto oduševili prisutnu publiku.

U superfinalu su nastupili: Nermin Handžić, Jelena Simić, Mirza Karabegović, Sajra Hamurović, Marija Labudović, Lea Kožulović, Amela Bejtić, Ana Marković, Ena Blitović, Tara Ahmić, Jelena Matošević, Barbara Tadić, Adna Smailbegović, Vladan Subotić, Ajna Kepić, Nikolina Bratić i LeaMatijevi. U finalu je trebala nastupiti i Maida Hrkić, no na žalost, zbog bolesti je morala otkazati nastup.

Odlukom stručnog žirija, pobjednica 7. RFRŽ je Barbara Tadić (Žepče), drugo mjesto osvojila je Lea Matijević (Žepče), a treće mjesto pripalo je Ani Marković (Teslić).

Žiri radio stanica (Radio 1503 Zavidovići, Radio Usora, Radio Tešanj, Radio “Studio M” Teslić ,RTV Maglaj i Radio Žepče ) za najoriginalniji nastup, nagradio je Anu Marković (Teslić). Najbolji scenski nastup je imala Adna Smailbegović (Tešanj), dok je nagrada za najbolju interpretaciju, opet otišla u ruke Barbare Tadić (Žepče).

Internetskim glasovima publike sinoć su nagrađeni: 1. mjesto,  Vladan Subotić (Teslić), 2. mjesto, Barbara Tadić ( Žepče) i 3. mjesto,  Jelena Simić (Teslić).

Žiri Radio Žepča za „Najperspektivnijeg izvođača“ je proglasio Mirzu Karabegovića (Maglaj), „Najsimpatičnijim izvođačem“ je proglašena Ena Blitović (Maglaj) i za „Najbolji stajling“ Tara Ahmić (Zavidovići).

Advertisement

U odličnoj ulozi voditelja, opet su se iskazali Dijana Smajlović i Sandi Crljić, dok su u revijalnom dijelu publiku zabavljali prošlogodišnja pobjednica Festivala Hana Panjeta i Vokalna skupina Doma kulture. Dobar posao kao i uvijek, odradile su i Žepčake mažoretkinje.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal