Poveži se putem

Kultura

“Nagrada za najbolji scenski govor” na 13. FSDS BiH pripala Žepačkim glumcima

Objavljeno

-

Glumci Dječijeg pozorišta ‘Franjo Kovačević – Francika’ predstavili su naš grad, Žepče, na 13. Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH u Konjicu. Žepčaci su, 21.04.2015.godine, odigrali predstavu ‘Bubica’ rađenu po tekstu Tode Nikoletića, a u režiji voditeljice Pozorišta Dijane Smajlović.

Stručni žiri u sastavu mr. Miroljub Mijatović iz Zenice, Ivana Soldat – glumica iz Tuzle i Mirza Bajramović – glumac iz Kaknja, nakon odgledanih svih predstava koje su igrane u sklopu Festivala, odlučio je da “Nagradu za nabolji scenski govor”, što je u ovoj branši itekako veliko priznanje, dodijeli našem pozorištu.

Iz Dječije pozorišta “Franjo Kovačević – Francika” se još jednom zahvaljuju svima koji su pomogli njihov rad, a posebno sponzorima koji su im omogućili odlazak na 13. Festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH u Konjic, a oni su: Udruženje Spektar, Car Trim doo Žepče, Prograd doo Žepče, BSO Osiguranje i OO Asocijacije žena Fatma Žepče.

Ovom prilikom ekipa portala Zepce.Ba čestita svim glumcima i glumicama, kao i voditeljici Dječijeg pozorišta “Franjo Kovačević – Francika” što su u pravom svjetlu predstavili naš grad.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal