Poveži se putem

Žepče

Foto: SMŠ Žepče ispratila još jednu generaciju maturanata (BNPiP)

Objavljeno

-

Defileom glavnim žepačkim ulicama, jučer, u subotu 20.05.2017. godine u 19 sati, 127 učenika završnih razreda SMŠ-e Žepče, ekonomskih tehničara, medicinskih tehničara, tekstilnih tehničara, gimnazijalaca, automehaničara, zavarivača, krojača, te frizera – vlasuljara, koji su nastavu pohađali po bosanskom planu i programu, generacija 2016./2017., otpočeli su svoju maturalnu večer.

Ispred Srednje mješovite škole Žepče, kao i na trgu ispred Doma kulture, maturante je ispratio veliki broj Žepčaka, te uz cvijeće, aplauz i druge poklone, pozdravio ovu najznačajniju manifestaciju njihove životne dobi.

Nakon svečanog defilea, maturanti i njihovi profesori su se zaputili prema Gradskoj kavani Doma kulture Žepče, gdje su do kasnih sati uživali u svojoj maturalnoj zabavi.

Na maturalnoj zabavi pohvaljeni su brojni učenici koji su postigli uspjeh u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

Učenici koji su dobili diplome za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta za sve četiri godine školovanja i primjernim vladanjem (tj. 5.00 prosjek sve četiri godine i primjernim vladanjem):
Elmedina Husić – Ekonomski tehničar
Sanida Zahirović – Ekonomski tehničar
Lejla Huseinagić – Medicinski tehničar-sestra
Ermin Heldovac – Medicinski tehničar-sestra
Džana Karahodžić – Medicinski tehničar-sestra

Učenica generacije 2016./2017. je Džemila Badnjar – Gimnazija.

Advertisement

U toku maturalne zabave izabrani i proglašeni su miss i mister maturalne zabave, najbolji plesni par, najljepša haljina, najbolja frizura, pohvaljen je učenik koji nije napravio nijedan izostanak u toku cijelog školovanja itd …

Redakcija portala Zepce.Ba svim žepačkim maturantima čestita na završenom srednjoškolskom obrazovanju i želi im da se nastave boriti kroz život i to upravo znanjem, kulturom i daljim obrazovanjem.

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal