Poveži se putem

Sport

Odlični rezultati žepačkih predstavnika na 14 Sportskim igrama paraplegičara i oboljelih od dječije paralize

Objavljeno

-

U Zenici su održane Sportske igre paraplegičara i osoba oboljelih od dječije paralize, na kojim je učestvovalo više od stotinu takmičara iz šest zemalja regiona. Organizator takmičenja je Sportski savez paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije BiH.

Igre imaju međunarodni karakter obzirom da su pored domaćina prisutni takmičari iz Slovenije, Srbije, Makedonije i Crne gore.

«Jedan kontinuitet koji ima Savez paraplegičara i oboljelih od dječije paralize sa članicama je dovoljan pokazatelj da je sport ono što je veoma bitno za osobe sa invaliditetom – gdje one pronalaze dijelom smisao života», objašnjava Harun Aliefendić, predsjednik UPODB Zenica.

Ekipa ZDK i Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Zenica su ovogodišnji pobjednici, a u Žepče stiže 9 medalja.

Medalje su osvojili:
-Srećko Jorgić 2 druga i 1 treće mjesto- utrka t 53  
-MarinkoAna Jukić 3 prva mjesta – utrke t 54 na 100, 200 i 400 metara
-Ljilja Slisković prvo mjesto koplje i kugla, drugo mjesto disk

Ovom prilikom žepački takmičari se zahvaljuju predsjedniku Udruženja na pozivu, a posebnu zahvalnost upućuju pokroviteljima načelniku Općine Žepče Mati Zovki, firmama Cromont i Vinariji Povratak, te vijećnici u OV Žepče Slavici Andrić.

Advertisement

Čestitamo našim predstavnicima na odličnim rezultatima.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal