Poveži se putem

Kultura

Foto: Svečano otvorena 5. samostalna izložba umjetničkih slika Šefika Zvekića

Objavljeno

-

Danas, u ponedjeljak 16.11.2015. godine u 18,00 sati u PCS Libertas u Žepču, svečano je otvorena 5. samostalna izložba umjetničkih slika našeg sugrađana Šefika Zvekića. Otvorenju je prisustvovao, pored predstavnika javnog, kulturnog i vjerskog života Žepča, veliki broj ljubitelja umjetnosti, prijatelja i sugrađana Šefika Zvekića.

Na samom početku, Zvekić je pozdravio sve goste, a posebno se zahvalio što su svojim prisustvom uveličali ovu izložbu i odali priznanje umjetniku, predsjedavajućem OV Žepče Muhamedu Jusufoviću, glavnom žepačkom imamu Izetu ef. Efendiću, kolegama umjetnicima Mustafi Faljiću, Višnji Markanović i Enisu Bati Hasandžiković, kao i predstavnicima Zepce.Ba portala koji su ujedno i medijski pokrovitelji izložbe.

Izložba je prodajnog karaktera, a danas je u Žepču izloženo tridesetak slika sa motivima prirode i bosanske arhitekture naslikanih tehnikom ulje na platnu.

Ovo je 5. samostalna izložba Šefika Zvekića, a treća po redu u našem gradu.

Suorganizatori i tehnička podrška izložbe su JU Dom kulture Žepče i PSC Libertas Žepče, glavni pokrovitelj je Općina Žepče, a medijski pokrovitelj je portal Zepce.Ba.

Advertisement

Šefik Zvekić je rođen 15.04.1952. godine u Željeznom Polju. Čitav svoj radni vijek je proveo kao učitelj u prosvjeti, a danas, u penziji, djeluje kao samostalni umjetnik.
Zvekić je u Osijeku studirao istoriju umjetnosti, a do danas je naslikao preko 500 umjetničkih slika.

Izložba će biti u Žepču postavljena sve do petka, a svi građani koji nisu prisustvovali svečanom otvorenju, u narednim danima istu mogu posjetiti i kupiti neku od izloženih slika.

U nastavku pogledajte i nekoliko fotografija koje smo napravili na otvorenju izložbe.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal