Poveži se putem

Žepče

Foto: Svečano proslavljen Dan općine Žepče

Objavljeno

-

Svečanom sjednicom u Domu kulture proslavljen je 14. Oktobar, Dan općine Žepče, kao i 557. godišnjica prvog pisanog spomena imena Žepče. Svečanoj sjednici koja je održana u kino-dvorani Doma kulture, prethodilo je polaganje vijenaca visokih delegacija na sva tri spomen obilježja u našem gradu.

{gallery}galerije/danopcine1{/gallery}

Sjednicu je po ustaljenoj praksi, vodio predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović, a prisustvovali su joj brojni uvaženi gosti, između ostalih; predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović, federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić, zastupnici u Domu naroda federalnog Parlamenta Damir Jukić i Ivo Tadić, šefica Državnog ureda za Hrvate izvan republike Hrvatske Darija Krstičević, veleposlanik RH u BiH Ivan del Vecchio, kantonalni ministar finansija Andrej Kajić i kantonalni ministar rada Nurđehan Šahinović, predstavnici vjerskog života naše općine, direktori ustanova i preduzeća, te brojni drugi gosti.

U svom obraćanju prisutnim, Općinski načelnik Mato Zovko osvrnuo se na prošlogodišnju „prirodnu nesreću“, naglasivši da je u sanaciju šteta na području općine Žepče utrošeno oko 9 miliona KM, te se ujedno zahvalio i svim institucijama i organizacijama koje su pomogle Općini u rješavanju problema koje je izazvala prirodna nesreća. Ukratko je upoznao prisutne sa projektima koji su trenutno u toku i koji se realizuju na području općine Žepče, kao i o nekim planovima za budućnost koji su bitni za razvoj općine.

Riječima „Onim kakvi smo sami, obojen je i svijet oko nas! Drage Žepčanke i Žepčaci unesimo svi više optimizma i vedrine u naše živote i u naš lijepi Žepčaki kraj“ , načelnik je završio govor, te je svima još jednom uputio čestitke za Dan općine.

Naglasivši kako je Žepče, prvo mjesto koje posjetio povodom Dana općine, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara čestitao je načelniku, općinskoj administraciji i svim Žepčacima i Žepčankama, na snazi i volji kojom su se izborili sa nedaćama od prirodne nesreće.

Advertisement

“Općina Žepče je prva općina koju sam posjetio na Dan općine, što nije slučajno. Žepče je mjesto u kojem se dobro živi i u kojem su odnosi svih grupa društva izuzetno dobri i harmonizirani. Unatoč prirodnoj nesreći koja je pogodila vašu općinu, uspjeli ste se izboriti snagom duha, dobrom organiziranošću administracije, te ste najvećim dijelom sanirali nastalu štetu. I na tome vam čestitam! Uvjeren sam kako će Federacija i dalje prepoznavati općinu Žepče kroz potporu realizaciji projekata i ravnomjernu raspodjelu sredstava na nivou Federacije”, kazao je Čavara.

Za vrijeme  sjednice uručena su javna priznanja, zahvalnice i pohvalnice institucijama i pojedincima koji su pridonijeli saniranju šteta, izgradnji i obnovi stambenih objekata na području općine Žepče i to:

Godišnja nagrada općine Žepče; Državnom uredu za Hrvate izvan republike Hrvatske, Švicarskom Caritasu i Rijasetu islamske zajednice u BiH.

Zahvalnice; Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva – Jedinici za implementaciju projekata i Uredu za koordinaciju projekata PCU, Federalnom fondu za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH, CRS-u i Moto-klubu „United“.

Pohvalnice; Planinarskom društvu „Vis“ i posthumno Ismetu Čahtareviću.

U ime dobitnika javnih priznanja, prisutnim se obratila šefica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Daria Krstičević, koja je kazala kako BiH ima veliki značaj za Republiku Hrvatsku, i da, kroz potporu i pomoć Hrvatima u BiH, Republika Hrvatska pridonosi boljitku i napretku cijele BiH.

Još da kažemo da je za svečani ugođaj sjednice u muzičkom djelu bila zaslužena uvijek odlična ekipa iz Glazbene škole „Katarina Kosača Kotromanić“.

Advertisement

{gallery}galerije/danopcine2{/gallery}

Svečanost Dana općine nastavljena je od 20,00 sati na platou ispred Doma kulture “Ribarskom večeri”, koja se već tradicionalno održava ovim povodom, a uz ribarske delicije Sportskog-ribolovnog društva “Bosna” i besplatno piće, u organizaciji JU Dom kulture Žepče, mnogobrojne građane su zabavljali Josip Tirić Rocky i žepački rock bend “Invaders”.

Kompletnu fotogaleriju sa obilježavanja Dana općine Žepče pogledajte na našoj facebook-stranici.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal