Poveži se putem

Žepče

Foto: U Begovom Hanu svečano dočekani zlatni karatisti

Objavljeno

-

Članovima Karate kluba „Ipon“ u Begovom Hanu, uz vatromet i ovacije, priređen je svečani doček, nakon serije uspjeha koje su postigli na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. Nirhad Mašić i Naim Mandžuka osvojili zlatne medalje u svojim kategorijama.

Sportisti Karate kluba „Ipon“ iz Begovog Hana u dvorište Osnovne škole „Begov Han“ ušli su praćeni aplauzom, ovacijama, a u čast njihovog uspjeha priređen je i – vatromet. Na Svjetskom prvenstvu u karateu koje je održano u njemačkom Štutgartu (Sindelfingen), ostvarili su do sada najveći uspjeh i u matični klub donijeli nekoliko medalja.

– Nirhad Mašić je osvojio prvo mjesto u kategoriji preko 85 kilograma, Naim Mandžuka sa dvojicom kolega osvojio je ekipno zlato, a u pojedinačnim borbama bronzu. Među onima koji su osvojili medalje je i Hamza Grahić koji se okitio bronzanom medaljom u ekipnom nastupu – kaže Almin Nezić, jedan od trenera Karate kluba „Ipon“.

Mladi sportisti su se zahvalili na dočeku i podršci sugrađana, ističući da su uglavnom sami finansirali treninge, odlazak na takmičenje i pozvali mlade da se bave sportom. Neki nisu mogli sakriti suze zbog ostvarenog uspjeha i dočeka koji je priređen u njihovu čast.

– Sa zebnjom sam na internetu pratio takmičenje u Njemačkoj i ne mogu vam reći koliko sam sretan zbog uspjeha koji je ostvario moj sin Naim. Ovo je za mene jedan od najljepših dana u životu – emotivno kazuje Ahmet Mandžuka, otac Naima Mandžuke.

I ostali roditelji bili su oduševljeni uspjehom svoje djece, pa su u Begovom Hanu „sijevali“ selfiji sa osvajačima medalja. Već ranije su na društvenim mrežama objavljeni uspjesi u pojedinačnim kategorijama.

Advertisement

– Pozivam mlade da se bave bilo kojim sportom. Donijeli smo medalje sa takmičenja na kojem je bilo oko 2000 učesnika i to nije mali uspjeh. Naši momci pobjeđivali su Poljake, Rumune, Nijemce i to je za svaku pohvalu. Imamo zdrav podmladak, uspjesi su morali doći nakon napornog rada. Bitno je da nas šira društvena zajednica prepozna kao pozitivan trend u društvu i da dobijemo konkretna finansijska sredstva – kaže Adis Orlić, trener Karate kluba.

Sportistima je zahvalnice i prikodne poklone uručio Selver Jusufović, predsjednik Mjesne zajednice Begov Han.

Klub je osnovan 2007. godine. Od 2013. učestvuju na evropskim i svjetskim takmičenjima a imaju oko 250 članova. Već ovog i narednog mjeseca očekuje ih nastavak takmičenja na turnirima koji će biti organizovani u Zenici i Sloveniji.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal