Poveži se putem

Maglaj

Foto: U Galovcu održane 2.”Tradicionalne sportske igre”

Objavljeno

-

U cilju promocije tradicionalnih sportskih igara, ali i stvaranja boljeg životnog ambijenta za mještane ruralnih-povratničkih sela novošehraskog kraja, u nedjelju, 10. 06. 2018. godine u Sportsko-rekreacijskom centru „Oaza mira“ Galovac održane su II Tradicionalne sportske igre. Natjecalo se u boćanju, kamena s ramena, potezanju užeta, potezanju klipa i skakanju u vrećama, te u nogometu.

Uz brojne komične scene, više stotina posjetitelja je uživalo gledajući i navijajući za svoje predstavnike u ovim starim, tradicionalnim sportovima.

Na kraju, najviše spretnosti, ali i snage, pokazali su Drago Vidović i Velimir Lončar pobijedivši u natezanju konopa (u parovima). Kamen je najdalje bacio Andrej Jurić, a u potezanju klipa prvo mjesto je osvojio Ivan Livnjak. U konkurenciji starijih natjecatelja u trčanju-skakanju u vreći najbrži je bio mladi Andrej Tomas koji je u finalnom tračanju pobijedio Marina Topića, a u konkurenciji djece prvo mjesto je osvojila djevojčica Ana Ivešić.

Braća  Marijan i Mario Kajić su ponovo pokazali da su najbolji boćari na šeherskom kraju pobijedivši u vrlo jakoj konkurenciji u ovoj disciplini sve protivnike. Ništa manje zanimljivo nije bilo ni na nogometnom turniru gdje je ekipa MZ „Novi Šeher“ u finalnoj utakmici pobijedila ekipu iz Ozimice.
Pobjednicima su uručene diplome i pehari, a nakon natjecanja, za sve posjetitelje je organizirano druženje uz pjesmu i roštilj do kasno u noć.

Za dobru organizaciju Sportskih igara u Galovcu najzaslužniji su vrijedni članovi-volonteri Planinarsko-ekološkog i sportsko-rekreacijskog društva „Oaza mira“ Maglaj, ali i brojni sponzori: Općina Maglaj, „Budo-Export“ Žepče, “Grainer Spaice“ Žepče, “Đuzel group“ Žepče, „Pero“ Zenica, „ITC“ Zenica, „HASS Komerc„ Zenica, „AS“ knjigovodstveni servis Zenica, „IM Semić“ Visoko, „Napredak Promet“ Žepče. Dobru medijsku promociju su napravili gotovo svi maglajski i žepački web portali, kao i radio-tv postaje/stanice, RTV Maglaj i FTV.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal