Poveži se putem

BiH

Foto: U Žepču gori deponija smeća Ograjina – Vatrogasci cijele BiH se bore sa požarima

Objavljeno

-

Kako javljaju iz Federalne uprave civilne zaštite, na području Zeničko-dobojskog kantona u općini Žepče od sinoć je aktiviran je požar na gradskoj deponiji smeća Ograjina. Vrši se stalno dežurstvo i gašenje.

Na području Tuzlanskog kantona u općini Teočak u MZ-e Bilalići-Uzunovići, došlo je do požara na stambenom objektu, u kojem je jedna osoba smrtno stradala. Požar su ugasili pripadnici Policijske stanice Teočak, pripadnici Civilne zaštite Teočak i građani, navodi se u redovnom izvještaju Federalne uprave civilne zaštite o stanju u Federaciji BiH tokom protekla 24 sata. 

Na području Srednjobosanskog kantona u općini Jajce vatrogasci TVJ-a Jajce imali su dojavu o požaru u selu Vukićevci, gdje je gorjela suha trava. U toku odlaska na intervenciju, mještani su javili da mogu sami ugasiti požar.

Advertisement

Na području Hercegovačko-neretvanskog kantona u gradu Mostaru PVJ-a Mostar intervenisala je na više lokaliteta. Radi se uglavnom o požarima u kojima je gorila trava i nisko rastinje. Vatrogasci su invervenisali na brdu Hum, u Sjevernom i Južnom Logoru,  Vrapčićima, Kozici, Zaliku, Žitomislićima i Opinama. Na Humu je požar i dalje aktivan.

U općini Čapljina PVP-e imala je intervencije u Gabela Polju, gdje je gorilo smetljište i u Sjekosama, gdje je gorila trava i rastinje.

U općini Stolac u mjestu Poplat, gorilo je nisko rastinje i u kanjonu Radimlje, gorilo je rastinje na površini od oko jednog haktara.

Na području Zapadno-hercegovačkog kantona u općini Ljubuški vatrogasci su imali jednu intervenciju gašenja požara kod mjesta Cerno. Izgorjelo je oko dva dunuma suhe trave i niskog rastinja.

Advertisement

U gradu Široki Brijeg vatrogasci su imali također  intervenciju gašenja požara kod mjesta Uzarići, gdje je gorjelo smeće, trava i nisko rastinje.

Na području Unsko-sanskog kantona u općini Sanski Most vatrogasci su imali intervenciju u mjestu Vrhpolje, gdje je gorjela trava i nisko rastinje.

Na području Kantona Sarajevo Profesionalna vatrogasna jedinica KS imala je intervenciju na gašenju smeća, saopćeno je iz Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal