Poveži se putem

Žepče

Foto: U Žepču uspješno realizovana akcija “Let's Do It”

Objavljeno

-

Danas, u subotu 09.05.2015. godine od 09,00 sati u Žepču je uspješno realizovana akcija čišćenja “Let's Do It – Ošistimo Zemlju za jedan dan”. „Let's Do It“ projekat u Bosni i Hercegovini je počeo 2012. godine i do sada je u volonterskim akcijama čišćenja ilegalnih deponija otpada i sadnje drveća učestvovalo 126 745 volontera, koji su očistili oko 11 500 tona otpada i zasadili 314 886 sadnica raznih vrsta drveća.

„Let's Do It“ u Bosni i Hercegovini je dio svjetskog pokreta „Let’s do it World“ u kojem učestvuje 112 zemalja i u kome je do sada uzelo učešće više od 11.000.000 volontera. Zvanični organizatori „Let's Do It“ volonterskih akcija u našoj zemlji su Udruženje građana “Ruke” iz Sarajeva i Udruženje građana „Mozaik prijateljstva“ iz Banja Luke.

Današnjoj akciji „Let's Do It“ se pridružilo i žepačko udruženje “Spektar” sa svojim članovima, koje je i organizator, tj. koordinator projekta za općinu Žepče, a očišćena je desna obala rijeke Bosne u naselju Preko na potezu između pješačkog mosta i Gaza.

U akciji je učestovalo tridesetak učesnika, članova Udruženja, kao i mještana MZ Preko koji su se pridružili čišćenju obale.

U ime Savjeta MZ Preko, predsjednik Helmedin Kulašin se zahvaljuje organizatoru i svim učesnicima, a posebne pohvale idu Udruženju “Spektar” i koordinatorima Sanjinu Malićbegoviću i Melisi Džinić.

Advertisement

“Nadamo se da će akcija „Let's Do It“ u narednom periodu zaživjeti i u ostalim mjesnim zajednicama naše općine i da će se ubuduće uključiti još više volontera”, rekao je za naš portal predsjednik MZ Preko Helmedin Kulašin.

Smeće je uredno prikupljeno u vreće za otpad i odloženo pored kontejnera, a dogovoreno je da djelatnici JP Komunalno Žepče isto prevezu na deponiju.

U nastavku teksta pogledajte fotogaleriju sa današnje akcije.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal