Poveži se putem

Kultura

Foto: Učenici SGŠ “Katarina Kosača Kotromanić” nastupili u Mostaru na koncertu “Nek’ svud ljubav sja”

Objavljeno

-

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini, u saradnji s Interreligijskim zborom Pontanima iz Sarajeva, organizirala je u Mostaru dječiji koncert pod nazivom “Nek’ svud ljubav sja”. Iznimno kvalitetno organizirani koncert održan je u Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača” koji je ovom prilikom ugostio najtalentiranije mlade muzičare iz Bosne i Hercegovine.

-“Počašćeni smo što možemo reći da su naši učenici Nikolina Šimičić, Sonja Međugorac i Marko Markanović našli svoje mjesto među mladom glazbenom elitom naše države, a činjenica da su njihovi nastupi izazvali jako pozitivne reakcije svih nazočnih čini nas vrlo ponosnim.”- ističu iz Uprave GŠ “Katarina Kosača Kotromanić” Žepče.

Poruka koncerta “Nek’ svud ljubav sja” je poruka ljubavi, mira i zajedništva među mladima naše države. Na koncertu, koji je održan u petak nastupili su mladi muzičari iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, a program posjete omogućio im je da se upoznaju, razmijene iskustva i stvore nova poznanstva koja će, nadamo se, uroditi nekom novom saradnjom.

Šef Misije OSCE-a u BiH veleposlanik Jonathan Moore rekao je kako su ponosni što su sponzori ovog čitavog događaja u kojem sudjeluju djeca iz svih krajeva BiH.

U izjavi za novinare, Moore je naglasio kako je ljubav poruka svima, i Bošnjacima i Hrvatima i Srbima i ostalima, te da možemo uživati u divnim talentima djece ove zemlje, koja bez obzira na različitosti zajedno nastupaju i pjevaju, javlja Fena.

Na koncertu su nastupili Interreligijski zbor “Pontanima”,  Udruženje građana “Gradski orkestar Stolac”, Rock škola Mostar, Zajednički orkestar Glazbene škole “Ivana pl. Zajca” i Muzičke škole I i II stupnja, Mostar, Osnovna muzička škola Zenica, Osnovna škola Crnići, Područna škola Hodovo, Stolac, Srpsko pjevačko i kulturno-umjetničko društvo “Gusle”, Mostar, Osnovna škola Ilidža, Hor Muzičkog centra “Pavarotti”, Mostar, Kulturno-umjetničko društvo “Bikavac”, Višegrad, Osnovna muzička škola “Avdo Smajlović”, Goražde i Kulturno umjetničko društvo “Budućnost”, Glamoč.

Advertisement

Uprava žepačke škole i učenici koji su prisustvovali koncertu posebno ističu dobru organizaciju i pozitivnu atmosferu koja je u petak vladala u Mostaru.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal