Poveži se putem

Žepče

Foto: Udrženja Prosvjetitelj i Džemal Bijedić pomogla pet porodica u Željeznom Polju

Objavljeno

-

U toku mjeseca marta Udruženje Prosvjetitelj Muallim Srebrenica Općinski tim Žepče-Željezno Polje ostvarilo je saradnju sa Udruzenjem Džemal Bijedić iz austrijskog grada Enns. Povod za saradnju je bila želja Udruženja Džemal Bijedić da pomogne određeni broj porodica koje su zahvatile elementarne nepogode tokom majskih poplava, kao i socijalno ugrožene porodice.

Nakon obilaska terena sa predstavnicima Udruženja Džemal Bijedić donesena je odluka da se pomogne pet porodica iz MZ Željezno Polje:
-Ramiza Tutnjic: 2.000 eura, kao početni kapital za rješavanje stambenog pitanja, jer je kuća u ruševnom stanju, a pomenuta nema nikakva primanja i psihički je bolesnik.
-Sedin Šišić: 1.500 eura, porodica sa petero malodobne djece bez stalnog izvora primanja, priključak struje, instalacije i djelimično sređivanje kupatila.
-Refik Husičić: 1.500 eura, samohrani otac koji u porodici ima dvoje bolesne djece, a sredstva idu  za izmjnu stolarije vani i unutra, te sređivanje zidova unutar prostorija u kojim boravi, kao i kupovina peći na čvrsto gorivo.
-Sinan Zvekić: 700 eura, od kojih je kupljena peć na čvrsto gorivo, te urađeni podovi sa izolacijom u dvije prostorije.
-Aldin Mandžuka 1.000 eura, od kojih su urađeni stolarija i podovi, te prostorije koje su bile neuslovne za stanovanje dovedene su u red da se može stanovati u njima.

Bitno je napomenuti da su sredstva dodijeljena po slobodnoj procjeni ( koliko je otprilike potrebno građevinskog materijala ),  te pomenutim porodicama nije dat novac nego je obezbijeđen građevinski materijal sa ugradnjom. Također je bitno napomenuti da po završetku predviđenih radova kod porodica koje su ušle u ovu donaciju, ukoliko bi preostalo nekih sredstava,  preusmjerila bi se na pomoć drugim porodicama kojima bi zafalilo.

Ovom prilikom izražavamo zadovoljstvo ostvarenom saradnjom i zahvaljujemo se Udruženju Džemal Bijedić Enns-Austrija na čelu sa gospodinom Aganom Huremovićem, kao i Mirsadu Gashiju, Izudinu Mujačiću i Suadu Begiću koji su lično sa predsjednikom Udruženja sakupili, obišli teren i uručili pomenuta sredstva.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal