Poveži se putem

Žepče

Foto: Žepački “Krotitelji guvernala” – Europom bez pomoćnih točkića

Objavljeno

-

Žepčaci Igor Marić i Martin Markanović, “krotitelji guvernala” ili “Śavlike”, odvažili su se na životnu avanturu i uputili se na put oko svijeta, tačnije po Evropi i to na biciklima. Na svojoj turneji planiraju proći kroz 8 država: Italiju, Francusku, Belgiju, Njemačku, Austriju, Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Martin Markanović i Igor Marić su žepački studenti u Zagrebu, Martin studira Fiziku, a Igor Fakultet prometnih znanosti. Već su pojedinačno imali neke duže vožnje biciklima, obojica vole bicikl i pokušavaju što više promovirati ovaj sport. Martin je više puta išao u Split i Zagreb biciklom, dok je Igor putovao u Osijek i Zagreb.

Ova dva prijatelja su došla na ideju da urade nešto što će pamtiti do kraja života. Dugo su planirali ovo putovanje, nekoliko mjeseci.
Razne opcije su se izmjenile, ali su došli do jedne konačne verzije.

Dakle, idemo redom.

4.7. su iz Trsta krenuli na putovanje, prošli kroz cijelu kontinentalnu Italiju, kroz gradove Venecija, Padova, Verona, Pavia, Torino, zatim prešli dio Alpi i došli na granicu sa Francuskom.
Dalje ih put vodi do Chamberya. U Pariz su stigli nakon 7 dana vožnje.

Iz Pariza su vozili preko Lillea, da bi sinoć stigli i do Bruxellesa.

Advertisement

Danas se put nastavlja prema Kölnu, Vallendaru, Mannheimu, Stuttgartu pa sve do Münchena.

Nakon Münchenna, ekipa se preko Zagreba vraća u Žepče.

Ukupan put, nešto manji od 3000 km, oko 2800 km, trajat će otprilike 23 dana.

Ono što su naglasili kao važno jest to, da je logistički ovo putovanje zaista jako teško i nije jednostavno paziti da sve stvari idu po planu te da bez sponzora, koji su se uključili u njihovu avanturu, ovo ne bi bilo izvodivo, a sponzori su: Općina Žepče, I&D Comerc Bike Shop, Faz Tour, Armani Centar, Dunđer, Gold, Tadić Cop d.o.o, KŠC “Don Bosco” Žepče, Irr – EE d.o.o i Caffe Enigma.

Svakog dana, na facebook stranici Krotitelji guvernala – Europom bez pomoćnih točkića, možete pratiti njihovo napredovanje na ovom veselom putu uz mnogo zanimljivih fotografija.

Pogledajte neke od fotografija koje smo izdvojili sa dosadašnjeg putovanja.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal