Poveži se putem

Religija

Foto: Župa Osova se pripravlja za svoj patron

Objavljeno

-

Župa Uznesenja BDM na nebo u Osovi započela je na Porcijunkulu pripravu za svoj patron – Uznesenje BDM na nebo. Župa se priprema Misama zornicama, koje započinju u 6 sati. Od danas je i trodnevnica, na kojoj će biti i prigodne propovijedi.

Zornice su jako dobro posjećene, a na Misama bude do tisuću vjernika. Prije Mise vjernici, u većem broju žene i djevojke obilaze oko crkve uz zavjetne molitve i molitvu krunice. Neki već u pola pet krenu pješice do crkve, kako bi na vrijeme stigli do crkve i obavili svoj zavjet.

U utorak, 11. kolovoza 2015. Svetu misu je predvodio župnik fra Antun Perković, uz suslavlje župnog vikara fra Miroslava Jonjića, zatim salezijanca rodom iz župe Osova Bože Šimičića, župnog vikara iz Žepča – Davida Lenina Trujilla Regalada i Ilije Orkića, župnika u Radunicama.

Uz molitvu oko Gospina kipa, mnogi vjernici se pomole i kod kipa fra Vjeke Ćurića, mučenika ubijena u Africi, a rodom je iz ove župe.

Na sam patron, 15. kolovoza Mise su u 7, 8 i 11 sati. Misu uočnicu i pučku Misu na patron predvodit će fra Drago Pranješ, gvardijan iz Guče Gore.

Sa Misom uočnicom, 14. kolovoza u 19 sati započinje samo slavlje Velike Gospe, uz procesiju sa kipom Gospinim.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal