Poveži se putem

Žepče

Gradnja kuća za stradale u poplavama teče prema planu

Objavljeno

-

Direktor Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine Jasmin Jaganjac danas je u Žepču sa načelnikom Općine Matom Zovkom razgovarao o poduzetim aktivnostima na sanaciji i izgradnji stambenih objekata stradalih u prošlogodišnjim katastrofalnim poplavama, preduzetim infrastrukturnim radovima i nastavku saradnje.

Federalni fond je već osigurao sredstva za izgradnju devet stambenih jedinica, a vrijednost projekta je 321.000 KM.

Izgradnja ovih kuća je već započela, a načelnik Zovko je izvijestio Jaganjca da napreduje zadovoljavajućim tempom i da će biti završena u predviđenom roku od 90 dana.

Zovko se obratio Federalnom fondu i zatražio pomoć za izgradnju još pet stambenih jedinica, a vrijednost projekta je 175.000 KM.

Rješavanjem stambenog pitanja i ovih pet porodica, Federalni fond bi zajedno sa Općinom Žepče pomogao u zbrinjavanju ukupno 84 porodica koje su ostale bez domova.

Govoreći o sanaciji putne infrastrukture u Željeznom Polju, načelnik je istakao da je 30 posto radova na dionici Golubinja – Željezno Polje završeno (utrošeno 139.960 KM), a ukupna vrijednost projekta je 700.000 KM, što je obezbijedio Federalni fond.

Advertisement

Jaganjac i Zovko su razgovarali i o neophodnosti sanacije vodovodne mreže i proširenju postojećih kapaciteta (vrijednost projekta oko 100.000 KM) u naselju u kojem se gradi još 30 stambenih jedinica, a čiju izgradnju finansira švicarski „Caritas”, priopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal