Poveži se putem

Life Style

I Žepče domaćin biciklističke karavane koja je krenula prema Vukovaru

Objavljeno

-

Karavana od 30 biciklista krenula je s Trga hrvatskih branitelja (Rondo) u Mostaru u 9 sati na put dug 400 kilometara. Goran Prskalo, jedan od prijašnjih sudionika ove karavane jutros je svoje kolege i prijatelje fotografirao u prolasku kroz Vukovarsku ulicu u Mostaru i poželio im sretan put.

Prijateljstvo između gradova Mostara i Vukovara povezano je neraskidivom vezom kao i onih mjesta kroz koje prolazi karavana, kao i gradova koji su im domaćini: Kiseljak, Žepče i Županja.

Karavana će u Vukovar stići 1.5.2019., a bitno je naglasiti da će se prije ulaska u Vukovar sastati s biciklistima iz Hrvatske, tačnije Metkovića koji voze od Prevlake do Vukovara, te će zajedno ući u Vukovar i posjetiti spomen dom Ovčaru.

Karavana će prvog dana preći dionicu dužu od 120 kilometara, kako bi stigli do Kiseljaka i napravili prvu stanku, odnosno prenoćili i odmorili se pred onu drugu etapu do Žepča.

Nakon najteže prve etape od Mostara do Kiseljaka, slijedi, kako biciklisti kažu, dan odmora, odnosno lakša dionica od Kiseljaka do Žepča u dužini od 80 kilometara, koja je gotovo ravna. No, ove godine ta dionica dobiva poseban značaj i imenuje se “Memorijalom Ivane Širić”.

Advertisement

O tome nam je nešto više rekao predsjednik Udruge “HerzegovinaBike” Toni Zorić.

– “Jedan od sudionika karavane Mostar Vukovar je Ivan Širić, brat tragično preminule 13-godišnje djevojčice Ivane iz Žepča, koji je sa nama od samog početka karavane i ujedno je i član naše udruge. To je doista jedna potresna priča za koju sam doznao tek prošle godine. Ove godine organizacijski odbor karavane donio odluku da druga etapa karavane Mostar Vukovar bude posvećena Ivani širić i nosi naziv “Memorijal Ivana Širić”. Biciklisti će po dolasku u Žepče otići na spomenik traično stradale Ivane Širić, položiti cvijeće i zapaliti svijeće, te će se zatim uputiti u grad Žepče kako bi isto učinili i pred spomenikom branitelja” – kaže Zorić, te dodaje da posebnu zahvalu upućuje Mati Zovki, načelniku Općine Žepče na podršci koju je dao karavani Mostar Vukovar.

Nakon dva dana bicikliranja i prijeđenih 200 kilometara, odnosno polovice svog putovanja, biciklisti kreću prema Županji.

Treća etapa u dužini od 150 kilometara je ujedno i najduža etapa karavane Mostar-Vukovar, no zbog konfiguracije terena koja je većinom ravničarska nije toliko zahtjevna. Županja će biciklističku karavanu dočekati u utorak, 30.4., i sve je spremno za dolazak biciklista, poručuju iz Županje.

Četvrti dan karavane je dan koji daje posebne emocije sudionicima karavane, to je dan kada karavana ulazi u Grad Heroj i dan kada taj isti grad dočekuje svoje prijatelje iz Mostara, pa i cijele Bosne i Hercegovine.

(Hercegovački portal/Zepce.Ba)

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal