Poveži se putem

Žepče

Igasa započela podjelu ramazanskih paketa u Žepču

Objavljeno

-

Humanitarna organizacija Igasa povodom mjeseca ramazana  započela je tradicionalnu podjelu robnih paketa za postače lošijih materijalnih primanja. Ovogodišnja akcija podjele ramazanskih paketa započele je u subotu 27.06. 2015. godine u Žepču, a realizovat će se i u zeničkim selima Bistrica i Starina, Sarajevu, Livnu, Konjevič Polju, Cerskoj i Goraždu.

Ukupno će biti podjeljeno 1.905 paketa čija je vrijednost preko 70.000 KM. Na području Medžlisa IZ Žepče osim podjele u gradu, paketi su podjeljeni i postačima na području džemata Željezno Polje i Gornje Golubinje.

Prema riječima predstavnika Igase, dr. Abderraouf Alshormana, na području Općine Žepča ukupno je podjeljeno 591 ramazanskih paketa koji sadrže razne prehrambene artikle za postače. Ova akcija Igase na Općini Žepče nije prva ovakve vrste. Humanitarci iz Saudijske Arabije pomoć su pružili stanovnicima Žepča i nakon prošlogodšnjih katastrofalnih poplava, a više od dvadeset godina u toku ramazana redovno djele ramazanske pakete i kurbansko meso povodom Kurban bajrama.

Tim povodom glavni imam MIZ-e Žepče Izet ef. Efendić ispred Medžlisa Žepče predstavniku Igase uručio je zahvalnicu u znak zahvalnosti na pomoći koju pružaju postačima Žepča u toku ramazana.

(R.A./Zepce.Ba)

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal