Poveži se putem

Žepče

Izaslanstvo Odbora za vanjsku politku Sabora Hrvatske posjetilo načelnika Zovku

Objavljeno

-

Jučer, u ponedjeljak 19.02.2018. godine, načelnik Općine Žepče Mato Zovko u najavljeni službeni posjet primio je Izaslanstvo Odbora za vanjsku politku Sabora Republike Hrvatske. U okviru Izaslanstva sastanku su prisustvovali dr.sc. Miro Kovač, predsjednik Odbora za vanjsku politiku, gospodin Arsen Bauk, predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Hrvatske, gospodin Davor Ivo Stier, član Odbora za vanjsku politiku, gđa. Martina Kušnjačić, tajnica Odbora za vanjsku politiku, te ambasador RH u Bosni i Hercegovini, gospodin Ivan Del Vechio.

Općinski načelnik je objasnio položaj Hrvata u Srednjoj Bosni kao konstitutivnog naroda Federacije Bosne i Hercegovine, te je izaslanstvo upoznao sa prilikama u općini i specifičnostima općine Žepče u odnosu na druge općine u Zeničko-dobojskom kantonu.

Općinski načelnik je također izrazio zadovoljstvo zanimanjem Izaslanstva za stav i mišljenje Općine Žepče o saradnji Općine sa OHR-om i Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Na sastanku se govorilo i o Prijedlogu izmjene izbornog zakona, odnosno o tome što bi promjene donijele lokalnim zajednicama, odnosno jedinicama lokalne samouprave.

Na kraju razgovora, Izaslanstvo se zahvalilo na prijemu.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal