Poveži se putem

Izvještaji MUP-a

Izvještaj za 11.01.2012.

Objavljeno

-

Na području Kantona javni red i mir narušen je u dva slučaja u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 10.01.2012. godine, u ulici Maršala Tita, od strane dva lica izvršeno je razbojništvo nad radnicom zlatarske radnje “Zlatar”, vlasništvo V.J., kojom prilikom je otuđena veća količina zlatnog nakita. Intervencijom službenika policije, u ulici Islambegovića put, pronađena je odbačena torba sa zlatnim nakitom, dok su u ulici Kočevska čikma, zbog postojanja osnova sumnje da su učestvovala u izvršenju navedenog krivičnog djela, slobode lišena lica A.D. iz Mrkonjić Grada i S.M. iz Zenice, te u ulici Londža lice R.I. iz Zagreba. Sva tri lica su privedena u službene prostorije za zadržavanje gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Tešanj

Advertisement

Dana 10.01.2012. godine, u mjestu Medakovo, prilikom pregleda putničkog motornog vozila alfa-romeo, registarskih oznaka J-98-A-359, kojim je upravljao H.M., pronađena je jedna digitalna vaga sa tragovima bijelog praha, jedan tzv. džoint, jedna pvc folija sa sadržajem bijelog praha koji je svojim izgledom asocirao na opojnu drogu spid, bruto težine 2,87 grama, i jedna pvc vrećica sa sadržajem biljne materije koja je svojim izgledom asocirala na opojnu drogu marihuanu, bruto težine 1,48 grama. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

U toku noći 09/10.01.2012. godine, u mjestu Potočani, iz putničkog motornog vozila audi, registarskih oznaka A-25-T-624, vlasništvo Ž.S., otuđena je jedna motorna pila. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Nastavi čitati
Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal