Poveži se putem

BiH

Javni oglas – dodjela pomoći za uništena poljoprivredna dobra

Objavljeno

-

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva je dana 19.06.2015. objavilo Javni oglas za prikupljanje prijava za dodjelu pomoći licima čija su poljoprivredna dobra uništena uslijed elementarnih nepogoda tijekom 2014. godine na području općina u Federaciji BiH u kojima je proglašeno stanje elementarne nepogode.

Općine u Federaciji BiH u kojima je proglašeno stanje elementarne nepogode od poplava i klizišta u svibnju/maju i kolovozu/augustu 2014. godine su: Ključ, Sanski Most, Bosanski Petrovac, Domaljevac-Šamac, Odžak, Orašje, Banovići, Doboj Istok, Čelić, Kalesija, Kladanj, Gračanica, Gradačac, Lukavac, Sapna, Srebrenik, Teočak, Tuzla, Živinice, Breza, Doboj Jug, Kakanj, Maglaj, Olovo, Tešanj, Usora, Vareš, Visoko, Zavidovići, Zenica, Žepče, Travnik.

Javni oglas se raspisuje u cilju provedbe Projekta hitnog oporavka od poplava u Bosni i Hercegovini koji financira Federacija BiH iz kreditnih sredstava Svjetske Banke, a realizira se isključivo kroz dodjelu sljedećih roba:

    -poljoprivredna mehanizacija i oprema;
    -plastenici, folija za plastenike i folija za jagode;
    -sadni i sjemenski materijal (voće, povrće, žitarice, industrijsko i krmno bilje).

Prijavu na Javni oglas mogu podnijeti:

Advertisement

 -fizička lica upisana u RPG (u vrijeme elementarnih nepogoda) čija su poljoprivredna dobra uništena usljed elementarnih nepogoda 2014. godine sa prebivalištem u navedenim općinama u Federaciji BiH, a koja nisu ostvarila pravo po istom osnovu za istu štetu iz drugih izvora pomoći;
 -pravna lica sa sjedištem u navedenim općinama u Federaciji BiH (registrirana za obavljanje poljoprivredne djelatnosti), upisana u RPG (u vrijeme elementarnih nepogoda), a čija su poljoprivredna dobra uništena uslijed elementarnih nepogoda 2014. godine za koja nisu ostvarila pravo po istom osnovu za istu štetu iz drugih izvora pomoći.

Rok za podnošenje prijave je 20 dana od dana posljednje objave Javnog oglasa u dnevnim novinama.

Više informacija o pravu učešća, načinu dostave prijava te roku za prijavljivanje na ovaj Javni oglas možete naći u integralnom tekstu Javnog oglasa pod sljedećim linkom:

http://www.fmpvs.gov.ba/texts/317_1289_1875_b.pdf

Obrazac prijave možete preuzeti pod sljedećim linkom:

http://www.fmpvs.gov.ba/texts/317_1290_1875_b.pdf

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal