Poveži se putem

Žepče

JP Komunalno Žepče: Obavijest o odvozu pepela i šljake iz kućnih kotlovnica

Objavljeno

-

Iz JP “Komunalno” Žepče obavještavaju korisnike odvoza otpada koji imaju vlastite kotlovnice da pepeo i šljaku iz kotlovnica od 15.10.2019. god. mogu predati JP „Komunalno“ na zbrinjavanje.

Potrebno je šljaku i pepeo iz kotlovnice upakovati u čvrste pletene vreće, dobro zavezati i na dan odvoza iznijeti na mjesto preuzimanja. Mjesta preuzimanja su lokacije postojećih metalnih kontejnera za komunalni otpad. Vreće sa pepelom ne ubacivati u kontejnere nego ih ostaviti pored kontejnera.

U naseljima koja nemaju postavljene kontejnere biti će postavljene table koje označavju mjesta za odlaganje.

Molimo korisnike da pepeo ne iznose prije dana odvoza pepela kako nebi stvarali nered na mjestima za odlaganje.

DANI ZA PREUZIMANJE PEPELA I ŠLJAKE IZ KOTLOVNICA SU:

Četvrtkom:

Advertisement

    Grad  Žepče,
    Preko,
    Zenički Put,
    Ciglane,
    Novo Naselje,
    Radovlje

Petkom:

    Sva ostala naseljena mjesta

Preuzimanje otpada je jedan puta sedmično.

“Molimo građane da u navedeni dan iznesu šljaku i pepeo, upakovano u čvste pletene vreće i dobro zavezano, te isto odlože pored metalnih kontejnera za komunalni otpad ili pored oznake o mjestu odlaganja.

Upozoravamo i molimo građane da ni u kom slučaju pepeo i šljaku ne odlažu u kontejnere jer u tom slučaju pepeo i šljaku smo primorani voziti na regionalnu deponiju otpada gdje ćemo skupo platiti odlaganje i enormno povećati troškove zbrinjavanja otpada koji su i onako jako veliki. Ukoliko se primjeti praksa odlaganja pepela i šljake u kontejnere bit ćemo primorani pokrenuti proceduru povećanja cijene zbrinjavanja ove vrste otpada ili odustati od prikupljanja i zbrinjavanja istoga.”

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal