Poveži se putem

Žepče

JP Komunalno Žepče: Obavijest o početku rada pretovarne stanice

Objavljeno

-

Iz JP Komunalno žepče obavještavaju sve korisnike gradske deponije otpada, kao i cijelu žepačku javnost da će od ponedjeljka 11.03.2019. god. gradska deponija otpada „Trebetović“  biti u potpunosti i trajno zatvorena, a sa radom će započeti pretovarna stanica u žepačkim poljima (neposredno uz prečistač otpadnih voda).

Na novouspostavljenoj pretovarnoj stanici će se vršiti prijem i pretovar komunalnog otpada, te svakodnevni odvoz istoga na regionalnu deponiju otpada.

Napominju da će se vršiti prijem samo redovnog komunalnog otpada.

Neće se primati:
•    građevinski otpad (crijep, cigla, beton, lomljeno staklo, regips, keramičke pločice, staklena vuna i sl.),
•    elektronski otpad i bijela tehnika: štednjaci, frižideri, televizori, perilice, sitni električni strojevi,
•    gume, akumulatori, prerađena motorna ili jestiva ulja, boje, bilo kakve kemikalije ili opasan otopad bilo koje vrste,
•    namještaj,
•    životinjski otpad (uginule životinje ili klaonički otpad),
•    tehnološki otpad iz procesa proizvodnje ili usluga ( tekstilni otpad, spužve, koža, lomljeno staklo, auto-otpad, metalni ili drveni otpad.

Primljeni otpad će isti dan biti pretovaren u veća vozila i biti odvezen na Regionalnu deponiju otpada. Neće biti deponiranja otpada na Pretovarnoj stanici niti na području Općine Žepče.

Advertisement

Prijem otpada će se vršiti u vremenu od 8,00 do 15,00 sati svakim radnim danom, osim nedjelje i praznika.

Iz Komunalnog pozivaju sve one koji su samostalno dovozili komunalni otpad na deponiju otpada „Trebetović“, da od navedenog datuma isti dovoze na pretovarnu stanicu, gdje će isti biti uredno primljen i zbrinut. Za prijem tako dovezenog otpada neće se naplaćivati nikakva novčana naknada.

Mole se korisnici odvoza otpada da u posude za otpad ne stavljaju ništa osim komunalnog otpada. Ovo se osobito odnosi na pepeo i trosku iz kotlovskih peći te na bio otpad (trava, lišće, grane i sl.) koje svako može zbrinuti u vlastitom dvorištu.

Također, mole sve građane općine Žepče da nekomunalni otpad (otpad koji se neće primati) ne odlažu u okoliš, nego da ga zbrinu na zakonom propisan način (na Regionalnoj  deponiji ili kod ovlaštenih organizacija za takvu vrstu otpada), ili da ga deponuju kod sebe do uspostave cjelovitog rješenja gospodarenja otpadom (do uspostave sortirnice otpada, reciklažnih dvorišta i sl.).

Iz JP Komunalno žepče se nadaju da će ih korisnici i kompletna žepačka javnost razumjeti i podržati u nastojanjima da osiguraju zdravije i kvalitetnije okruženje za naš život i život budućih naraštaja.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal