Poveži se putem

Žepče

Kampanja “Bežično – nevidljivo, a bolno – zaustavimo nasilje nad ženama i djecom putem Interneta i mobilne telefonije”

Objavljeno

-

Centar za ženska prava iz Zenice ogranizira kampanju pod nazivom „Bežično – nevidljivo, a bolno – zaustavimo nasilje nad ženama i djecom putem Interneta i mobilne telefonije“ i tim povodom najavljuju i pozivaju građane da se pridruže uličnoj akciji koja će se održati u suorganizaciji Udruge žena “Prva” u Žepču 1.12.2017. od 12:00 do 14:00 sati na platou ispred Doma kulture Žepče, te da svojim potpisom podrže inicijativu.

Isti dan 1.12.2017. godine, u vremenu od 14:00 do 16:00 sati u dvorani u Domu kulture Žepče održat će se malo predavanje na temu: „Nasilje i zaštita od nasilja s naglaskom na IKT nasilje (nasilje putem informacijsko-komunikacijskih tehnologija) s ciljem unapređenja zaštite žena žrtava spolne/rodne diskriminacije kroz efikasniju primjenu Zakona o zabrani diskriminacije BiH, a koju će predvoditi Ružica Jukić-Ezgeta iz Centra ženskih prava.

Ovu kampanju pokrenuo je Centar ženskih prava iz Zenice s ciljem dobijanja podrške inicijativi za izmjene i dopune Kaznenog zakonika u cilju stvaranja zakonodavnog okvira za sankcioniranje osoba koje vrše kaznena djela putem informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Predavanje ove inicijative označava i početak kampanje „Bežično – nevidljivo, a bolno – zaustavimo nasilje nad ženama i djecom putem interneta i mobilne telefonije“ koja će se kroz različite aktivnosti realizirati u 13 gradova širom FBiH. Inicijativa je rezultat trogodišnjeg istraživačkog i konsultativnog rada. Osnovni razlog za donošenje izmjena i dopuna Kaznenog zakona FBiH je otklanjanje uočenih nedostataka u njegovoj primjeni u pogledu efikasnosti procesuiranja i kažnjavanja počinitelja kaznenih dijela: nasilje u obitelji, ugrožavanje sigurnosti, zaštita osobnih podataka kao i zabrana neovlaštenog objavljivanja spisa, fotografija, raznih snimaka.

„Podrška svih aktera koji rade na pitanjima zaštite ljudskih prava, s fokusom na ljudska prava žena, bi nama mnogo značila. Pozivamo Vas da se pridružite kampanji i podržite inicijativu“, poručuju iz ovog centra.

Nastavi čitati
Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal