Poveži se putem

Žepče

Koalicija “Pod lupom” u Žepču organizovala uličnu akciju promocije građanskog posmatranja Općih izbora 2018.

Objavljeno

-

Danas od 9,00 do 13,00 sati, na platou ispred Doma kulture u Žepču, Koalicija “Pod lupom” organizovala je uličnu akciju promocije kampanje građanskog, nestranačkog posmatranja Općih izbora 2018. godine u lokalnim zajednicama. Ulična akcija je provedena uspješno, a mnogi građani Žepča su izrazili interosovanje za aktivnosti Koalicije i preuzeli informativne i promotivne materijale.

Koalicija “Pod lupom” na izborni dan planira angažman 4.000 građanskih, nestranačkih posmatrača/ica u cijeloj BiH, te putem uličnih akcija želi ponuditi mogućnost svim punoljetnim građanima/kama Bosne i Hercegovine da se prijave za posmatranje izbora, informišu o nepravilnostima u predizbornom periodu i tokom izbornog dana i načinima kako da ih prijave. Svim zainteresovanim građanima/kama na uličnim akcijama biće podijeljen informativni i promotivni materijal Koalicije.

Ulične akcije, koje su dio medijske kampanje Koalicije, biće održane u 42 opštine/grada na području cijele Bosne i Hercegovine.

Rok za prijave posmatrača/ica traje do 9. septembra, a građani/ke se osim na uličnim akcijama, mogu prijaviti za posmatranje izbora pozivom na besplatni broj telefona 080 05 05 05 ili putem web stranice www.podlupom.org .

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal