Poveži se putem

Maglaj

Kod Žepča podmetnut požar, u Novom Šeheru oštećena privatna imovina

Objavljeno

-

Dana 19.07.2022. godine, u 16,20 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Žepče se obratilo lice H.B., iz Žepča i tom prilikom prijavilo da je u proteklih nekoliko dana, u mjestu Lupoglav, od strane nepoznatog lica izvršena paljevina 320 bala slame.

Na mjestu paljevine će biti izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske stanice Žepče.

Dana 20.07.2022. godine, u 02,05 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Maglaj je pristupilo lice H.H., rođeno 1963. godine, iz Maglaja i tom prilikom prijavilo da je nepoznato lice bacanjem kamenice razbilo staklo na ulaznim vratima porodićne kuće vlasništvo istog u mjestu Novi Šeher, te da je izvršilo premetačinu stvari i predmeta u dvorištu kuće, nakon čega se udaljilo u nepoznatom pravcu. 

Na mjestu izvršenja krivičnog djela je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj koji su tom prilikom utvrdili da je nepoznato lice, pored prijavljenih radnji, oštetilo i dva putnička motorna vozila koja su se nalazila parkirana pored lokalnog puta.

O svemu je upozat dežurni kantonalni tužilac a u okviru aktivnosti na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, patrole policije je u 04,45 sati, u mjestu Novi Šeher, pronašla i lišila slobode lice G.A., rođeno 2001. godine, iz Maglaja, zbog sumnje da je počinilo navedeno krivično djelo.

Prilikom lišenja slobode navedenog lica, od strane policijskih službenici pronađen je i oduzet sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal