Poveži se putem

Žepče

LEAD program u SMŠ Žepče

Objavljeno

-

Odavno je već poznato da je Srednja mješovita škola “Žepče” Žepče škola u kojoj se implementiraju i realiziraju projekti i programi koji promovišu toleranciju, te eliminišu predrasude među etničkim grupama. Takav jedan projekat je i LEAD program.

LEAD program je intenzivni program učenja engleskog jezika i ostalih praktičnih i akademskih vještina za učenike srednjih škola koji finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Program ima za cilj podizanje kvaliteta obrazovanja srednjoškolaca u BiH i fokusira se na razvoj govornog i pisanog engleskog jezika, vještina govorništva i liderstva, ali i promociju suživota i općeprihvaćenih demokratskih vrijednosti savremenih društava kroz kreativni i interaktivni pristup nastavi. Aktivnosti na program se primarno izvode na engleskom jeziku.

U ime Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH, program u školama implementira i administrira Centar za razvoj obrazovnih i kulturnih resursa (CROKR), a program se realizira od marta/ožujka 2019. godine do juna/lipanj 2020. godine, kada je planiran ljetni kamp i svečanost na kojoj će Ambasador SAD u BiH dodijeliti diplome o završenom programu polaznicima programa.

Učešće na programu podrazumijeva i povremenu saradnju sa vršnjacima iz drugih škola i gradova u BiH, a polaznici programa su učenici različite etničke pripadnosti.

Advertisement

Dvije profesorice su odgovorne za program, profesorica Povijesti Martina Zovko i profesorica Engleskog jezika Almira Suljić.

Obzirom da se sam program pokazao uspješnim, u mjesecu novembru se planira izbor druge generacije LEAD programa, s toga se pozivaju svi učenici ove škole koji su I I II razred da se prijave.

Čestitamo i puno sreće u daljem radu!

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal