Poveži se putem

Žepče

Lokalni tim Žepče: Održan drugi ciklus razmjene “Prijatelji bez granica”

Objavljeno

-

U petak, 9.11.2018. godine, započeo je drugi ciklus razmjene “Prijatelji bez granica” u organizaciji Asocijacije srednjoškolaca BiH. Članovi Lokalnog tima Žepče su sa velikim nestrpljenjem i uzbuđenjem dočekali svoje goste iz Bugojna.

Razmjena je započela zajedničkim ručkom, a kasnije su održane pripremne radionice za Panel diskusiju na temu: Fenomen “Dvije škole pod jednim krovom”. Istog dana je otvorena panel diskusija na kojoj su se pridružile pedagogice SMŠ “Žepče”, roditelji, te srednjoškolci.
Iz Lokalnog tima žepče se zahvaljuju svima koji su prisustvovali na panel diskusiji i iznijeli svoja mišljenja.

Već u subotu, 10.11.2018. godine, drugi dan FWB razmjene, članovi su proveli uređivajući poligon SMŠ Žepče.

U nedjelju, 11.11.2018.godine, 3. dan razmjene, učesnici razmjene su proveli druženjem na Matinskom visu. Zajedno sa Gorskom službom spašavanja Žepče stigli su do Planinarskog doma, gdje su nastavili sa planiranim aktivnostima.
Šetnjom su obišli neke od znamenitosti Matinskog visa, te uživali u prelijepom druženju i planinskom zraku.
Po povratku šetnje, priređen je zajednički ručak, a nakon toga u prostorijama Planinarskog doma upriličeno je gledanje filma na temu “Dvije škole pod jednim krovom”.

U ponedjeljak, 12.11.2018. godine, FWB razmjena je završena.

Nakon evaluacije, sabiranja utisaka, održan je posljednji zajednički ručak, nakon čega su članovi Lokalnog tima Žepče ispratili svoje goste.

Advertisement

-“Završeno je jedno prelijepo druženje upotpunjeno sa upoznavanjem novih ljudi i iskustava. Velika zahvala ide našoj mentorici Adni Sokolović koja je vodila ovu razmjenu i učinila da nam bude što bolja i ljepša, te našim lokalnim koordinatoricama razmjene Miji Matijević i Amili Malićbegović.
Lokalni tim Žepče nastavlja sa svojim aktivnostima, a ubrzo ćete i vidjeti šta vam to zanimljivo spremamo.” – poručili su iz Lokalnog tima Žepče.

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FASuBiHZepce%2Fposts%2F1416729128482212&width=500” width=”500” height=”805” style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0” allowTransparency=”true” allow=”encrypted-media” ]

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal