Poveži se putem

ZDK

Metalurg city center ostaje u vlasništvu Ivice Čurića i njegove firme “NBI Čurić”

Objavljeno

-

Druga javna prodaja poslovnog kompleksa u centru Zenice, Metalurg city center, kako trenutno stvari stoje, okončana je bezuspješno, odnosno vrijedna nekretnina u centru Zenice nije dobila novog vlasnika.

Prema informacijama koje nam je potvrdio Izudin Alić, stečajni upravnik firme NBI Čurić, koja je vlasnik MCC-a, ni trećerangirana firma, Dubrovnik d.o.o. Zenica nije uplatila svoj ponuđeni iznos tako da je i treća javna prodaja završena bez prodaje poslovnog kompleksa u centru Zenice.

Alić je napomenuo da tokom dana očekuje izvode iz banke za jučerašnji datum, koji je bio i krajnji rok da trećerangirani ponuđač uplati ponuđenu cijenu, te ukoliko ne bude uplate proces javne prodaje će biti nastavljen, a o trećem krugu javne prodaje javnost će biti upoznata nakon sjednice Odbora povjerilaca.

Podsjećamo, druga javna prodaja održana je 30.03.2017.u zgradi Općinskog suda u Zenici.

Prvorangirana je bila firma “Cesting” d.o.o. Žepče uz ponuđenu cijenu od 12 020 000 KM, drga je bila firma “Plan gradnja” d.o.o Žepče uz ponuđeni iznos od 12 010 000 KM, dok je trećeplasirana firma u drugoj javnoj prodaji bila “Dubrovnik” d.o.o Zenica koja je ponudila iznos od 5 920 000 KM.

Advertisement

(federalna.ba)

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal