Poveži se putem

ZDK

Ministar Vinko Marić i direktor ŠPD-a Hasan Hasić u posjeti poslovnim jedinicama Šumarije u Zavidovićima i Žepču

Objavljeno

-

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ZDK Vinko Marić i direktor Šumsko-privrednog društva Zeničko-dobojskog kantona (ŠPD ZDK) Hasan Hasić, posjetili su poslovne jedinice šumarije u Zavidovićima i Žepču kao i rasadnik koji se nalazi nadomak Žepča.

  • Stabilizacijom vremenskih prilika pojačava se i proizvodnja u ovim poslovnim jedinicama, tako da očekujem da će poslovni planovi biti ostvareni. Zbog izrazito kišnih dana, ove, kao i ostale šumarije su prvih šest mjeseci realizovale tek 70 procenata planirane proizvodnje – kaže ministar Vinko Marić.

Ministar Vinko Marić i direktor ŠPD-a Hasan Hasić su posjetili i “Rasadnik Žepče” koji je jedan od najvećih rasadnika u Bosni i Hercegovini.

Rukovodioci rasadnika su izrazili žaljenje što pojedine poslovne jedinice nisu preuzimale sadni materijal, a kompletan trošak rasadničke proizvodnje pada na teret ove poslovne jedinice koja kasnije mora da uništava sadni materijal.

  • Postoje ogromni kapaciteti ovog rasadnika koji se mogu još bolje iskoristiti. Ovdje su plantaže hrasta lužnjaka, topole, divlje trešnje i ostalog crnogoričnog i bjelogoričnog bilja koje zasigurno imaju zagarantovano tržište – zaključio je Hasan Hasić, direktor ŠPD Zavidovići.

Press služba ZDK

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal