Poveži se putem

ZDK

Mnoštvo krivičnih djela na ZDK

Objavljeno

-

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 04.05.2023.godine, u 11,25 sati, u ulici Čalići, upotrebom vatrenog oružja od strane lica Č.A. (1991.) iz Zenice, izvršena su krivična djela “Izazivanje opće opasnosti” i “Oštećenje tuđe stvari”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Visoko

Dana 04.05.2023.godine, u 12,45 sati, u mjestu Vidovići, od strane lica A.F. (1979.) iz Visokog, izvršeno je krivično djelo “Ugrožavanje sigurnosti”, prema licu K.K., iz Visokog. Rad na dokumentovajnu krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Kakanj

Dana 04.05.2023.godine, u 02,50 sati, u prostorijama Policijske stanice Kakanj, nakon lišenja slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola, od strane lica G.M.(1998.) iz Visokog, izvršen je fizički napad na policijskog službenika te upućene ozbiljne prijetnje, kojom prilikom je jedan policijski službenik zadobio lakše tjelesne povrede. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Maglaj

Dana 04.05.2023.godine, prilikom pretresa putničkog motornog vozila marke “Audi” vlasništvo lica D.J. (1996.) iz Maglaja, pronađeno je pakovanje praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Tešanj

Dana 04.05.2023.godine, u 13,35 sati, u mjestu Bobare, od strane lica B.H. (2004.) iz Tešnja, izvršeno je krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari”, tako što je isti oštetio putničko motorno vozilo marke “Peugeot”, vlasništvo B.E. iz Tešnja. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Advertisement
Usora

U vremenskom periodu od 02.05. do 04.05.2023.godine, u mjestu Žabljak, izvršeno je krivično djelo “Krađa” jednog kompresora iz dvorišta, vlasništvo K.M. iz Usore. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Visoko

Dana 04.05.2023.godine, u 06,55 sati, u mjestu Debeli Nišan, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke “Citroen”, kojim je upravljao K.E. (1976.) iz Visokog, koji je zadobio lakše tjelesne povrede i putničko motorno vozilo marke “Ford”, kojim je upravljala Dž.E. (1986.) iz Visokog, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još sedam saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal