Poveži se putem

Apeli za pomoć

Muhamed Kulalić igra za život: Snove o reprezentaciji prekinula teška bolest

Objavljeno

-

Muhamed Kulalić ima 18 godina. Fudbal je počeo trenirati u ŠF „Tempo Sport” kod Nermina Šabića. Izraziti talenat nije bio neprimjećen pa mladi Kulalić prelazi u FK Sarajevo. Igrao je ovaj odlični fudbaler u pionirskoj i kadetskoj selekciji Sarajeva.

Bio i član pionirske reprezentacije. Potom se vraća u Zenicu i svoj Čelik gdje nastupa za juniorsku selekciju zeničkog tima. Sljedeća fudbalska stanica bio je njemački „Kickers Offenbach”, gdje je potpisao amaterski ugovor. Ubrzo su ga u svoj notes upisali i skauti bundesligaških klubova. Bilo je pitanje dana koji klub će ga prvi angažirati.

A onda… Drama… Nevjerica…Tragedija… Jedan rutinski liječnički pregled je pokazao da Muhamed Kulalić za protivnika ima teškog protivnika – karcinom limfnih žlijezda. U pitanju više nije karijera talentiranog fudbalera, u pitanju je život ovog divnog mladića. Muhamed Kulalić ovih dana igra svoju utakmicu života, životnu utakmicu, utakmicu za život. Doslovce za – život.

Muhamed je na terenu bio veliki borac. Igrao je na poziciji stopera i zadnjeg veznog. Izgarao je na terenu, za njega nije bilo izgubljene lopte, izgubljene utakmice. Ne želi izgubiti ni ovu utakmicu. Za njega najvažniju. Može je i dobiti ako bude imao pomoć svih nas.

Ovih dana, umjesto na terenu, Muhamed se nalazi na liječenju u njemačkoj klinici Essen. Liječenje je preskupo. Dio troškova je pokriven, no za troškove hemoterapija i drugih liječničkih tretmana potrebno je još 50 hiljada maraka.

Zijad Kulalić, iz Zenice, otac Muhamedov, sa svojom rudarskom platom i sedmočlanom porodicom ne može obezbijediti tolika sredstva. Do sada je sve ulagao u Muhamedovu fudbalsku karijeru. Sada kad treba uložiti u životnu utakmicu svoga sina, Zijad je nemoćan. Jednostavno, nema tih 50 hiljada maraka, niti ima načina da ih on može zaraditi.

Advertisement

Poziv klubovima, sportistima, fudbalerima

Ipak i njemu i njegovom sinu Muhamedu Kulaliću ostaje nada u ljude dobroga srca. U one ljude koji imaju sredstava i imaju sreću da ne moraju ista ta sredstva trošiti za vlastito liječenje ili liječenje najužeg člana porodice. Ne sumnjamo da će se mnogi uključiti u akciju prikupljanja tih potrebnih sredstava za mladog Muhameda. Prije svih to se očekuje od sportskih organizacija, klubova i samih sportista, naših bh. fudbalera.

– Bolnica u kojoj se liječim je jedna od vodećih klinika u liječenju raka, pogotovo u liječenju limfoma. Nadam se da ću se uz Božiju pomoć i pomoć dobrih ljudi, i izliječiti. Od srca hvala svima koji su pomogli i koji će pomoći na bilo koji način, kazuje Muhamed Kulalić, koji se do jučer divio igrama Elvira Rahimića, Emira Spahića, Miralema Pjanića, Edina Džeke, Vedada Ibišević i ostalih bh. „zmajeva”; bodrio ih na Bilinom Polju i maštao da zaigra i u seniorskoj konkurenciji u dresu najdražih boja.
 

Kako uplatiti sredstva

Svi koji se žele uključiti u akciju prikupljanja sredstava za liječenje Muhameda Kulalića sredstva mogu uplatiti na račun:

KULALIC MUHAMMED

SPARKASSE BOCHUM

Advertisement

BIC: WELADED1BOC

IBAN: DE14 4305 0001 0100 0800 76

U Bosni sredstva se mogu uplatiti na žiroračun Zijada Kulalića, Muhamedovog oca, broj: 33 858 025 107 24987 u Unicredit Bank Zenica.

Oni koji direktno žele kontaktirati porodicu mogu to učiniti na broj telefona 0049 152 07619721 Zijada Kulalića, koji se nalazi u Njemačkoj uz svog sina.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal