Poveži se putem

Zenica

MUP ZDK-a ispituje djevojčicu, iz škole tvrde: Nije bilo otmice

Objavljeno

-

Zenička policija ispituje djevojčicu koja je prijavila navodnu otmicu drugarice ispred Osnovne škole “Hasan Kikić” u Zenici, dok je ona, kako tvrdi, uspjela pobjeći od otmičara, potvrđeno je Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Zeničko-dobojskog kantona.

Portparol kantonalnog MUP-a Aldina Ahmić rekla je da je djevojčica došla u policiju i prijavila otmicu druge djevojčice, dok je navela da je ona uspjela pobjeći.

Ahmićeva je dodala da policija provjerava informacije o navodnoj otmici i da još nije utvrđeno da li druga djevojčica postoji.

Zamjenik direktora Osnovne škole Mustafa Krgo rekao je da su svi učenici na broju i da će poslije razgovora sa djevojčicom biti utvrđeno da li je riječ o otmici.

On je naglasio da je policija na terenu i da radi posao, te pozvao na smirivanje situacije.

Advertisement

Podsjećamo, upravi policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona jutros je prijavljena otmica djevojčice ispred Osnovne škole “Hasan Kikić” u zeničkom naselju Tetovo.

Nezvanično, djevojčica, učenica VI razreda Osnovne škole “Hasan Kikić”, policiji je ispričala kako je ona oteta u blizini trgovine, te kako su otmičari, koji su se nalazili u crnom kombiju, pokušali oteti drugu djevojčicu, koja je uspjela pobjeći, javio je dopisnik Oslobođenja.

Uprava škole u međuvremenu je provjeravala brojno stanje i prisustvo djece na nastavi i kontaktirala sa roditeljima odsutnih učenik.

Direktorica škole koju pohađa navodno oteta djevočica, tvrdi da nije bilo nikakve otmice.

– Nemamo informacija da je bilo ko otet iz naše škole – rekla je direktorica škole Hasna Alihodžić.

Ona je navela da su svi izostanci učenika iz škole, koje su provjeravali satima, opravdani.

Federalna televizija javila je jutros nešto iza 10 sati, kako su iz Uprave policije ZDK-a saopćili da je nađena djevojčica za koju se sumnjalo da je jutros oteta.

Advertisement

Iz policije su potvrdili da su zaprimili prijavu ali ne i da se radi o otmici.

(Fokus)

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal