Poveži se putem

ZDK

MUP ZDK: Bilten za protekla 24 sata

Objavljeno

-

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Advertisement

Dana 28.03.2017. godine, u 15,20 sati, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića na broju 26, od strane dva nepoznata lica izvršen je fizički napad na lice A.F. iz Zenice, koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, dok se poduzimaju intenzivne operativne aktivnosti na identifikovanju i pronalasku izvršilaca ovog krivičnog djela.

Dana 28.03.2017. godine, u 16,15 sati, na lokalitetu Kamberović polja, od strane lica Š.A. izvršen je fizički napad na lica Š.L. i A.H., koja su tom prilikom zadobila lakše tjelesne povrede konstatovane u Službi hitne medicinske pomoći Zenica. Daljnji rad na dokumentovanju ovog slučaja poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

U toku noći 27/28.03.2017. godine, u mjestu Muhašinovići, izvršena je teška krađa u podrumske prostorije kuće vlasništvo I.Z., iz koje je tom prilikom otuđena neutvrđena količina deterdženata u prahu i raznog posuđa. Od strane službenika policije poduzete mjere i radnje na dokumentovanju izvršene teške krađe.

Kakanj

Advertisement

U toku noći 27/28.03.2017. godine, u ulici Željeznička na broju 31, izvršena je teška krađa u pomoćni objekat –garažu, vlasništvo lica G.S., iz kojeg je tom prilikom otuđena određena količina električnog i drugog alata. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Tešanj

U toku noći 27/28.03.2017. godine, u mjestu Šije, izvršena je teška krađa u pomoćni objekat – garažu, vlasništvo lica H.O., kojom prilikom je od strane nepoznatog izvršioca otuđena određena količina električnog alata i kabla. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal