Poveži se putem

ZDK

MUP ZDK: Teška krađa u benzinskoj pumpi INA u Donjoj Golubinji

Objavljeno

-

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 16.03.2015. godine, u ulici Fakultetska, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo M.E., iz koje je otuđena određena količina novca. Uviđaj je izvršen od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

Advertisement

Dana 16.03.2015. godine, u ulici Branilaca, od strane M.S. iz Visokog došlo je do upotrebe vatrenog oružja, kojom prilikom je G.B. zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Dana 16.03.2015. godine, u mjestu Gornje Rosulje, od strane S.A. iz Visokog došlo je do upotrebe vatrenog oružja, kojom prilikom je F.M. zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK, kojim je rukovodio dežurni kantonalni tužilac, te se poduzimaju intenzivne aktivnosti na pronalasku počinilaca navedenih krivičnih djela.

Žepče

Dana 16.03.2015. godine, u mjestu Donja Golubinja, izvršeno je krivično djelo teška krađa u benzinsku stanicu „Ina“, iz koje je tom prilikom otuđena određena količina cigareta i drugih prodajnih artikala. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal