Poveži se putem

ZDK

MUP ZDK: Vikend u Žepču protekao mirno bez narušavanja javnog reda i mira i saobraćajnih nesreća

Objavljeno

-

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Advertisement

Dana 09.04.2017. godine, u 03,30 sati, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, od strane više nepoznatih lica izvršen je fizički napad na lica Č.A. iz Sarajeva i M.T. iz Zenice, kojom prilikom je lice Č.A. zadobilo teške tjelesne povrede, dok je lice M.T. zadobilo lakše tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policijske Policijske uprave I, dok se nastavljaju aktivnosti policijskih službenika na identifikovanju i pronalasku izvršilaca ovog napada .

Visoko

U toku noći 08/09.04.2017. godine, u mjestu Gornje Moštre, izvršena je teška krađa motokultivatora marke “IMT 504”, vlasništvo S.B. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Zavidovići   

Advertisement

Dana 09.04.2017. godine, u 09,45 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Zavidovići obratio se R.E. iz Zavidovića i prijavio da je od strane nepoznatog lica, na katoličkom groblju u mjestu Biljačić, izvršeno oštećenje nadgrobnog spomenika njegovog oca, te da su otuđene dvije lampe. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Vareš

Dana 08.04.2017. godine, u 23,30 sati, u ulici Zvijezda, policijski službenici Policijske stanice Vareš su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “VW Golf”, registarskih oznaka J63-K-302, kojim je upravljao B.N. iz Breze. Izvršenim pregledom kod suvozača K.N., iz Breze, pronađena je vrećica sa sadržajem biljne zeljaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu. Lice K.N. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, a na mjestu kontrole je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Vareš.

SAOBRAĆAJ

Advertisement

Zenica

Dana 09.04.2017. godine, u 16,00 sati, na magistralnom putu M-17, u mjestu Nemila, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “VW Golf”, registarskih oznaka WOBF 7427, kojim je upravljao Č.Š., iz Savezne Republike Njemačke, vozilo “VW Passat”, registarskih oznaka ST844 LL, kojim je upravljao A.J. iz Republike Hrvatske i putničko vozilo marke “Opel”, registarskih oznaka T92-J-335, kojim je upravljala S.U. iz Zenice. U ovoj nezgodi teške tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica, zadobila je S.J. iz Zenice, saputnik u vozilu “Opel”. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policijske Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još pet saobraćajnih nezgoda, u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal