Poveži se putem

Žepče

Napad vepra: Koban dan za žepačke lovce

Objavljeno

-

||||

Tradicionalni nedjeljni lov za žepačke lovce Lovačkog društva “Orlovik” Žepče danas se pretvorio u košmar.

Naime, kako nam javljaju sudionici događaja, današnji lov se pretvorio u košmar u momentu kada je vepar napao jednog od njihovih članova.

Kako saznajemo, žepačkog lovca K.A. napao je vepar i nanio mu tjelesne povrede, a intervenisala je i Hitna pomoć JU Dom zdravlja sa stacionarom Žepče.

Lovac je hitno prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica, a stepen povreda nam još nije poznat.

Predsjednik žepačke sekcije Lovačkog društva “Orlovik” Žepče, Nijaz Muslić, potvrdio je ove informacije za portal Zepce.ba.

Advertisement

Kako je naveo, član sekcije Kerim Alajbegović je povrijeđen u današnjem lovu, te je nakon ukazane liječničke pomoći u Kantonalnoj bolnici Zenica, vraćen na kućno liječenje.

Očevici kažu da je ranjeni divlji vepar nasrnuo na Kerima Alajbegovića koji nije bio naoružan. Hajka na ranjenu zvijer trajala je skoro sat vremena, a grdosiju od preko 200 kilograma bilo je nemoguće zaustaviti.

– To se dogodilo iznad Trebetovića, u Aleksića šumi. Sreća pa smo džipom brzo došli na lice mjesta, ukazali prvu pomoć lovcu i pošli u susret kolima hitne pomoći koji su ga zbrinuli i odvezli u bolnicu – kaže jedan od očevidaca nesretnog događjaja.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal