Poveži se putem

Žepče

Nastavak gradnje Poslovne zone Radovlje

Objavljeno

-

9.11.2023. godine potpisan je ugovor za izvođenje infrastrukturnih radova za četvrtu fazu izgradnje infrastrukture za poslovnu zonu Radovlje.

Ugovor su potpisali općinski načelnik Mato Zovko i izvođač radova „Ćoruša d.o.o. Žepče“, Ivica Ćoruša.  Za radove na „Izgradnji infrastrukture za poslovnu zonu Radovlje faza IV“, osigurana su sredstva u iznosu od: 110.366, 10 KM.

Ministarstvo za privredu/gospodarstvo Zeničko-dobojskog kantona je osiguralo iznos od 98.815,75 KM, a ostatak sredstava u iznosu od 11.550,35 KM je osiguran u Proračunu Općine Žepče.

Nova poslovna zona je osnovana 2018. godine, a prostire se na 9,42 ha, od Radovlja prema Novom Žepču na udaljenosti od 500 m od središta grada.

Namijenjena je raznolikom spektru industrija, pogodnih za različite investitore. Ciljne djelatnosti su metaloprerađivačka, tekstilna, prehrambena, informacijske tehnologije i druge čiste industrije.

Uz već postojeće poslovne zone Goliješnica-Brankovići, XP Centar, Donja Golubinja, Begov Han i Ljeskovica, te industrijsku zonu Polja gradnja nove poslovne zone Radovlje predstavlja novu ekonomsku ekspanziju općine s ciljem poticanja gospodarskog rasta i stvaranja novih radnih mjesta za lokalno stanovništvo.

Advertisement

Projekt uključuje modernu i praktičnu infrastrukturu kao i dobru prometnu povezanost budući da se nalazi na 1 km od regionalnog puta R-465 Žepče–Zavidovići–Tuzla, 1,5 km od željezničke pruge Budimpešta–B. Šamac–Sarajevo–Ploče (luka), 1 km od Paneuropskog koridora Vc u izgradnji, 1 km od buduće autoceste Tuzla–Žepče–Sarajevo.

Očekuje se da će ova investicija unaprijediti urbanu strukturu grada i pridonijeti održivom razvoju.

Općina Žepče

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal