Poveži se putem

Žepče

Nastavljena akcija prikupljanja pomoći za liječenje Admira Đelilovića

Objavljeno

-

Danas nastavljena akcija prikupljanja novčanih sredstava za liječenje teško oboljelog Admira Đelilovića. Postavljena su dva štanada za dobrovoljne priloge. Jedan je ispred Doma kulture Žepče, a drugi je u PSC “Libertas” Žepče, ispred Konzumovih kasa. Pored ova dva tima, jedan mobilni tim prikuplja novac na terenu od žepačkih privrednika.

Nadamo se da će Žepčaci pokazati svoju humanost kao što su je pokazivali u svim dosadašnjim akcijama.

Admir Đelilović, 36-godišnjak koji se već dugo bavi humanitarnim radom i pomaže drugim ljudima, sada je nažalost došao u situaciju da i njemu treba pomoć dobrih ljudi kako bi spasio život.

Admir mora na transplantaciju jetre i potrebna mu je pomoć da prikupi novac.

Nakon što je u ratu ranjen u stomak, Admir je u bolnici primio krv, nažalost tu počinju dodatni problemi za njega.

Advertisement

Krv je tada spasila život ovom humanitarcu bila je zaražena virusom hepatitisa koji se aktivirao i napao na jetru.

Đelilović je suosnivač udruženja mladih pod nazivom “Izvor Mladosti” iz Kruščice kod Viteza i ujedno njegov prvi predsjednik. Udruženje je osnovano 2006. godine kao NVO koja se prvenstveno bavi problemima mladih u zajednici da bi se ubrzo transformisalo u udruženje koje je uključeno u svaki aspekt ljudskog života pa tako i u onaj humani dio u svakome od nas. Admir je svojstvu predsjednika udruženja organizovao i pomagao nebrojeno mnogo humanitarnih akcija. Admirova posljednja akcija humanitarnog karaktera je bila hitna pomoć porodicama koje su raseljene nakon poplava i klizišta u Željeznom polju kod Zenice, unesrećenim porodicama su dostavljeni lijekovi, suha odjeća i obuća, hrana za bebe…

Nažalost, on više ne može pomagati drugima i sada je hitno pomoć potrebna njemu. Nalazi su pokazali da ovaj mladi čovjek mora na transplantaciju jetre, koju će obaviti vjerovatno u Istanbulu, Zagrebu ili Beogradu, u zavisnosti gdje bude mogao dobiti najbrži i najbolji tretman. Za ovu operaciju bit će mu potrebna veća količina novca, zbog toga je i pokrenuta akcija za prikupljanje pomoći.

Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete Admiru, novac možete uplatiti na sljedeće račune u BBI banci:

141 436 1320 0201 31 (Admirov račun)
141 060 0009 0971 35 (Račun Udruženja Đerđef)
za uplate iz inozemstva: BA391-141435531-0004309
Sa naznakom za liječenje Admira Đelilovića.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal