Poveži se putem

Tehnologija

Navigacija na Google-ovim kartama od sada će raditi i bez interneta

Objavljeno

-

Google je ažurirao svoju aplikaciju Maps koja donosi nekoliko noviteta, no definitivno je najvažnija značajka onu koju nisu spomenuli u opisu ažurirane verzije, a to je da aplikacija od sada omogućuje navigaciju iako nemate pristup internetu, no postoji trik.

Vjerojatno ste znali da možete preuzeti pojedini dio karte na vaš telefon kako biste izbjegli korištenje interneta. Ako to ne znate, dajte si malo truda i Googleajte. No, iako i ova verzija radi sasvim solidno, osim što morate sami gledati kroz koje ulice prolazite, nova verzija nudi mogućnost klasične navigacije i više informacija te pretraživanje objekata, nešto što nije bilo moguće do sada.

Jedini trik u cijeloj priči jest da možete koristiti samo navigaciju za automobil, dakle za ostale vrste prijevoza ova navigacija neće raditi. No bez obzira na sve, uvijek se možete snaći i klasičnim GPS-om, jer točno vidite koje ulice prolazite.

Sve što trebate, jest nanovo skinuti kartu na vaš uređaj i možete početi s korištenjem novih mogućnosti. Ovo će svakako uveliko pomoći ljudima koji putuju i nemaju uvijek internet sa sobom. Aplikacija je već otprije dostupna za Android uređaje, a sada je dostupna i za one s iOS uređajima.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal