Poveži se putem

Žepče

Nova vrijedna donacija Općoj biblioteci Žepče

Objavljeno

-

Opća bibiloteka Žepče opet se našla na spisku ustanova koje su zahvaljući prepoznatljivom radu bile nominirane za donaciju sredstava Fondacije/Zaklade „Kemal Bakaršić“ iz Sarajeva.  Riječ je o fondaciji koja podupire kulturno-obrazovne ustanove, a koje se ističu u svom radu, te su kao takve prepoznate od građana i mjerodavnih institucija.

Na prostoru cijele Bosne i hercegovine odabrano je ukupno pet ustanova, a jedna od njih je upravo žepačka biblioteka.

Naime, Upravni odbor Fondacije/Zaklade „Kemal Bakaršić“ u sastavu prof.dr. Marina Kantić Bakaršić, prof.dr. Srebren Dizdar i Dragan S. Marković, donio je Odluku o raspodjeli sredstava donacije koju je zaklada dobila od gospođe Lorraine Perelman iz SAD za 2015. godinu. Po navedenoj Odluci JU „Opća biblioteka“ Žepče će dobiti donaciju knjiga u vrijednosti od 2100 $ i jedna je od ukupno pet ustanova u cijeloj BiH, a ujedno je jedina sa područja ZDK koja odabrana za ovu donaciju.

Navedena donacija će biti realizirana sredinom decembra ove godine, a direkotirca JU „Opća biblioteka“ Žepče Sabina Maličegović kaže da je prezadovoljna povjerenjem koje je još jednom ukazano žepačkoj Biblioteci.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal