Poveži se putem

Žepče

Obilježen završetak asfaltiranja puta Vinište – Osova

Objavljeno

-

Jučer, 30.5.2024. godine, obilježen je završetak asfaltiranja puta u MZ Vinište zaseok Novo naselje, koji povezuje MZ Vinište i MZ Osova.

Ova značajna infrastrukturna investicija je u potpunosti financirana iz općinskog proračuna u iznosu od 99.000,00 KM za asfaltiranje dionice puta i 11.000,00 KM za saniranje druge dionice puta.
Novoasfaltirani put dug 415 metara će značajno olakšati prometovanje i povećati sigurnost svih sudionika u prometu. Projekt je realiziran kroz proteklih mjesec dana, uz pridržavanje svih propisanih mjera i standarda, gdje je riješena i odvodnja oborinske i fekalne kanalizacije. Osim asfaltiranja izvršeno je saniranje udarnih rupa na postojećem asfaltnom kolniku na putu pored pruge prema Zavidovićima, sve do granice sa Općinom Zavidovići.

Na okupljanju u MZ Vinište povodom otvorenja su prisustvovali općinski načelnik Mato Zovko, zastupnik u Federalnom parlamentu Josip Martić, zastupnik u Županijskoj skupštini ZDŽ Ivica Penić, predsjednik MZ Vinište Marko Knežević, zamjenik predsjednika MZ Vinište Tomislav Jukić, izvođač radova, te brojni mještani koji su svojim dolaskom uveličali ovaj događaj. Načelnik je u svom obraćanju istaknuo važnost ovog projekta za lokalnu zajednicu, naglasivši kako je ulaganje u infrastrukturu jedan od osnovnih ciljeva općinske uprave i ključ za daljnji razvoj općine i poboljšanje kvalitete života stanovnika.

„Ovaj put nije samo cesta, već simbol našeg zajedničkog napretka i ulaganja u budućnost. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta, a posebno građanima na strpljenju i podršci,“ izjavio je Načelnik.

Ova investicija dio šireg Plana kapitalnih investicija Općine Žepče, koji uključuje obnovu ključnih prometnica, modernizaciju i proširenje javne rasvjete, te izgradnju novih društvenih i rekreacijskih sadržaja.
Pozivamo sve građane da odgovorno koriste ovu dionicu puta kroz naseljeno mjesto, pridržavajući se propisane brzine, vodeći računa o sigurnosti svih sudionika u prometu.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal