Poveži se putem

Žepče

Općinski načelnik uručio Odluke o dodjeli novčanih sredstava za stambeno zbrinjavanje

Objavljeno

-

Dana 30.5.2024. godine, općinski načelnik Mato Zovko je uručio Odluke o dodjeli novčanih sredstava za stambeno zbrinjavanje mladih s područja Općine Žepče. Ova značajna inicijativa dio je kontinuiranih napora Općine Žepče da osigura bolje uvjete života i potakne ostanak mladih obitelji u rodnom kraju.

Pravo na dodjelu sredstava po Javnom pozivu Općine Žepče za 2024. godinu ostvarilo je 108 korisnika. Povjerenstvo je, prema uvjetima Javnog poziva, zahtjeve razvrstalo u četiri kategorije. Najviše zahtjeva pristiglo je u prvoj kategoriji, koja obuhvaća izgradnju obiteljskih kuća i unutarnje uređenje/useljenje. Ukupan iznos dodijeljen ovoj kategoriji iznosi 6.000,00 KM po korisniku.

Ukupno 44 korisnika ispunjavaju uvjete za prvu kategoriju, pri čemu je 23 korisnika dobilo puni iznos od 6.000,00 KM. Dodatno, 14 korisnika koji su već primili dio sredstava na prošlom javnom pozivu sada su dobili razliku od 2.500,00 KM, dok je za 7 korisnika isplaćena razlika od 2.000,00 KM. Za gradnju kuća i unutarnje uređenje iz Općinskog proračuna dodijeljena su sredstva u ukupnom iznosu od 187.000,00 KM.

Preostale tri kategorije obuhvaćaju objekte u izgradnji, kupovinu stana ili kuće, te dogradnju kuće. Za korisnike koji ispunjavaju uvjete za ove kategorije, sredstva će biti isplaćena u iznosima od 3.000,00 KM po korisniku u narednom razdoblju.

Ova mjera ima za cilj pomoći pri rješavanju stambenog pitanja mladih obitelji i potaknuti njihov ostanak u rodnom mjestu. Problem iseljavanja mladih zahvatio je širu regiju, uključujući Bosnu i Hercegovinu, a Općina Žepče, unatoč ograničenim resursima, ovom mjerom daje svoj doprinos u rješavanju tog problema.

Pored stambenog zbrinjavanja, Općina Žepče također provodi niz drugih mjera usmjerenih na podršku mladima, uključujući poticaje za samozapošljavanje, poticanje poljoprivredne proizvodnje, stipendiranje studenata i mladih, te ulaganje u omladinske projekte. Sve ove aktivnosti imaju za cilj stvaranje uvjeta koji će mladima omogućiti kvalitetniji život i potaknuti ih na ostanak u svom zavičaju.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal