Poveži se putem

ZDK

Odgođen početak drugog polugodišta u ZDK – žepačke škole čekaju odluku osnivača

Objavljeno

-

||||

Početak drugog polugodišta u osnovnim i srednjim školama u Zeničko-dobojskom kantonu će biti prolongiran. U Zenici je danas održana sjednica Kriznog štaba ZDK na kojoj je odlučeno da se predloži Vladi Zeničko-dobojskog kantona da donese odluku o produženju zimskog raspusta za 7 dana.

– Krizni štab kantonalnog ministarstva zdravstva zbog trenutne epidemiološke situacije, a nakon konsultacija sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, donio je danas preporuku da se prolongira početak drugog polugodišta u osnovnim i srednjim školama u ZDK za sedam dana. Školama će sutra biti dostavljena precizna instrukcija – izjavio je ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u ZDK Spahija Kozlić, koji trenutno mijenja premijera i rukovodi Vladom ZDK.

Sjednica Vlade ZDK je na rasporedu sutra kada bi i formalno trebala biti donesena ova odluka, obzirom da je i do sada praksa bila da se poštuju preporuke Kriznog štaba ZDK.

Za sve osnovne i srednje škole čiji je osnivač Općina Žepče još uvijek je na snazi odluka o održavanju nastave online, a za moguće izmjene čeka se odluka pomoćnika načelnika za opću upravu društvene djelatnosti Ilije Barešića i načelnika Općine Žepče Mate Zovke.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal