Poveži se putem

Kultura

Održana smotra folklora ‘Dani Miholjskog ljeta’

Objavljeno

-

Tradicionalno, već 19. godinu za redom, u mjestu Lug-Brankovići, općina Žepče, održava se kulturna manifestacija pod nazivom “Dani Miholjskog ljeta” na kojoj nastupaju brojna hrvatska kulturno-umjetnička društva iz Bosne i Hercegovine i šire, a manifestaciju posjeti stotinjak i više ljubitelja izvorne baštine i tradicije, piše Večernji list BiH.

Tradicijski običaji

Ova kulturna manifestacija koja nosi naziv “Dani Miholjskog ljeta” najstarija je manifestacija takvoga karaktera u Žepču koja s ponosom čuva, njeguje i promiče tradicijske običaje Hrvata u Bosni i Hercegovini te okuplja veliki broj sudionika.

Organizator manifestacije “Dani Miholjskog ljeta” je Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo “Ognjišta” Lug-Brankovići.

Kao i prethodnih godina, manifestacija je počela misnim slavljem zahvale i pozdrava u crkvi sv. Ivana Krstitelja Lug-Brankovići, a nastavljena je smotrom folklornih skupina.

Advertisement

Devetnaestu smotru folklora svečano je otvorio općinski načelnik Mato Zovko.

Brojna društva

U dva sata bogatoga kulturno-zabavnog programa na sceni su se smjenjivala brojna kulturno-umjetnička društva koja su publiku zabavljala pjesmom, plesom i igrokazima, a nastupili su, osim domaćina članova Hrvatskoga kulturno-umjetničkoga društva “Ognjišta” Lug-Brankovići, i gosti: HFS “Bobovac” Ćatić- Kakanj, potom HKUD “Donja Rama” Rama, HKUD “Tamburica” Korače, IFS “Sloga” Guča Gora, HKUD “Husino” Tuzla i KUD “Bijela” Brčko.

Na kraju smotre uručene su zahvalnice i prigodni darovi gostima, nakon čega je zaigrano i tradicionalno zajedničko kolo svih sudionika manifestacije “Dani Miholjskog ljeta”, kao i publike.

(B.J./Večenji list)

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal