Poveži se putem

Sponzorirani članci

OIO SDA Žepče: Saopštenje za javnost

Objavljeno

-

U povodu pokušaja lokalnog SDP-a da se ponovo obmane javnost sa tezom da je SDA, glasajući za Nacrt budžeta Općine Žepče za 2020. godinu, podržala i finansiranje tzv. „TVHB“, obaveza nam je informisati građane da u Nacrtu budžeta koji je usvojen na posljednjoj sjednici OV Žepče ne postoji niti jedna stavka koja pominje spornu televiziju.

Krajnje licemjerno bi bilo, a s obzirom na naprijed navedenu činjenicu, ne glasati za Nacrt budžeta u kom su obuhvaćeni svi naši prijedlozi za kapitalne investicije, infrastrukturne projekte, podršku boračkim udruženjima i nevladinom sektoru itd., uključujući i sportsku dvoranu u Željeznom Polju (glede ove stavke vijećnici SDP-a su isključivo bili protiv).

Takođe, podsjećamo da su vijećnici SDA na prošloj sjednici OV, prilikom glasanja za odluku o finansiranju „TVHB“, napustili sjednicu i time jasno ukazali na nezakonitost takve odluke. Tad je lokalna opozicija svim silama pokušala ubijediti javnost da je predsjedavajući OV potpisao spornu odluku. Da to nije istina potvrđuje fotografija iz Službenih novina Općine Žepče gdje se jasno vidi ko je potpisao odluku.

Posao opozicije jeste da bude korektiv vlasti i ukazuje na eventualne propuste. Ali skupljati političke poene šireći laži je apsaolutno nedopustivo.

Takođe je nedopustiv diskurs kojim se služe SDP-ovi vijećnici koji u svojim istupima ne biraju riječi da bi oblatili naše vijećnike. Reći za svoje kolege iz OV da su „poltroni“ je apsolutni primitivizam i nešto što izlazi iz okvira etike i kodeksa ponašanja jednog vijećnika.

Oni tvrde da su građanska stranka, a uporno glasove traže isključivo od Bošnjaka. To potvrđuje činjenica da u svojim istupima gotovo i ne spominju HDZ, koji je nametnuo i izglasao sporne odluke.

Advertisement

Uvažena gospodo, ne birajući sredstva u borbi za pozicije i fotelje, dotakli ste dno političkog djelovanja.

Pozivamo građane da ne nasjedaju na laži i dezinformacije i da svaku ovakvu vijest dobro provjere prije nego što je uzmu zdravo za gotovo.

OO SDA Žepče

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal